Putin dostáva nepravdivé informácie o ruskej armáde na Ukrajine

NETKY.SK • 30 Marec 2022, 21:05 • 2 min
Putin dostáva nepravdivé informácie o ruskej armáde na Ukrajine

WASHINGTON – Predstavitelia amerických tajných služieb zistili, že ruský prezident Vladimir Putin dostáva od svojich poradcov nepravdivé informácie o výkone, aký podávajú ruské sily na Ukrajine. V stredu to vyhlásil jeden z predstaviteľov USA, na ktorého sa odvolala tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Predstaviteľ pod podmienkou anonymity povedal, že toto zistenie spravodajské služby nedávno odtajnili. Putin sa podľa nich cíti nesprávne informovaný o ruskej armáde, a preto teraz medzi ním a vysokopostavenými predstaviteľmi obrany neustále vládne napätie. Tento predstaviteľ neuviedol podrobnosti o dôkazoch, na základe ktorých dospeli tajné služby k takémuto zisteniu.

 

img

 

Kruhy spravodajských služieb však podľa neho dospeli k záveru, že Putin nevedel, že armáda využíva a stráca na Ukrajine brancov (odvedencov). Tajné služby tiež zistili, že Putin nie je úplne informovaný ani o rozsahu škôd, ktoré ruskej ekonomike spôsobujú sankcie uvalené Spojenými štátmi a ich spojencami. Tieto zistenia dokazujú „jasné zlyhávanie v toku presných informácií“ odovzdávaných Putinovi a ukazujú aj to, že Putinovi vysokopostavení poradcovia „sa mu boja povedať pravdu,“ doplnil americký predstaviteľ.

 

Možno vás zaujme: Slovensko opustí niekoľko ruských diplomatov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona