Putin dohodol rozšírenie spolupráce s Cyprom

NETKY.SK • 26 Február 2015, 09:12 • 2 min
Putin dohodol rozšírenie spolupráce s Cyprom

MOSKVA - Cyperský prezident Níkos Anastasiádes sa so svojim ruským náprotivkom Vladimirom Putinom vo štvrtok v Moskve formálne dohodli na rozšírení využívania cyperských prístavov ruskými plavidlami počas medzinárodných manévrov v Stredozemnom mori.

slovakia

left justify in out

Podľa Putina nie je vojenská spolupráca medzi krajinami namierená proti "žiadnej tretej strane". Ako povedal, "naše priateľské vzťahy nie sú namierené proti nikomu a nemyslím, že by mali vyvolať niekde obavy". Podľa ruskými médiami zverejnených slov Anastasiádesa obe krajiny taktiež otvorili otázku možnosti využívania leteckej základne.
Rusko a Cyprus majú dlhodobo dobré vzťahy.

 

Grécka časť ostrova v Stredozemnom mori je obľúbeným cieľom ruských investorov i turistov. Rusi aktívne Cypru pomohli aj po vypuknutí finančnej krízy v roku 2012, a to i napriek nespokojnosti EÚ. Finančnú pomoc Nikózii prisľúbil Putin aj tentoraz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies