Putin dal Tsiprasovi grécku ikonu ukradnutú nacistami

NETKY.SK • 9 Apríl 2015, 17:24 • 2 min
Putin dal Tsiprasovi grécku ikonu ukradnutú nacistami

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin vrátil gréckemu premiérovi Alexisovi Tsiprasovi historickú ikonu, ktorú odcudzili nemeckí nacisti počas vojnovej okupácie Grécka. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na hovorcu Kremľa.

slovakia

left justify in out

Hovorca ruského prezidenta Dmitrij Peskov uviedol, že Putin odovzdal Tsiprasovi ikonu svätého Mikuláša a svätého Spyridona po stredajších rozhovoroch v Kremli.
     

Historický obraz podľa Peskova ukradol istý nacististický dôstojník z okupovaného Grécka v čase druhej svetovej vojny. Od jeho potomkov ho nedávno kúpil ruský občan, ktorého totožnosť hovorca nezverejnil.
     

Agentúra AP označila odovzdanie ikony za signál priateľských vzťahov medzi prezidentom Putinom a ľavicovým premiérom Tsiprasom, ktorí v súčasnosti zvažujú sériu bilaterálnych ekonomických projektov.
     

Tsipras dnes v Moskve potvrdil svoj nesúhlas so západnými sankciami uvalenými na Rusko a zdôraznil, že jeho vláda pomohla zablokovať návrhy na ich sprísnenie.
     

"Grécko by sa mohlo stať mostom medzi EÚ a Ruskom," vyhlásil Tsipras. Odmietol však podozrenia, že sa spoločne s Putinom snaží oslabiť jednotný postoj EÚ k politike Ruska voči Ukrajine.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona