Putin chce viac hymny, vlajok a menej cudzích slov

NETKY.SK • 8 November 2013, 06:23 • 2 min
Putin chce viac hymny, vlajok a menej cudzích slov

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin vo štvrtok potvrdil, že požiadal parlament o uzákonenie nariadenia o štátnych symboloch, ktorých používanie na verejnosti by sa malo zvýšiť.

slovakia

left justify in out

Putin totiž chce, aby bolo na verejnosti častejšie počuť hymnu a vidieť štátnu vlajku. Od zákona, ktorý už poslal do parlamentu, si sľubuje väčšiu mieru vlastenectva, najmä u mladej generácie. Podľa jeho slov "povievajúca štátna vlajka a naslúchanie hymne privedie našich ľudí späť k vlasteneckým pocitom". Počas štvrtkového stretnutia s učiteľmi v jeho sídle neďaleko Moskvy taktiež skritizoval verejné používanie cudzích slov. Podľa trojnásobného šéfa Kremľa nie je takýto spôsob vyjadrovania známkou vzdelanosti, ale slabosti.

"Ľudia, čo zneužívajú cudzie koncepty, si možno myslia, že ich to robí súčasťou vyššej, civilizovanejšej triedy, a že ich to robí dôležitejšími a ich návrhy a úsudky uznávanejšími. V skutočnosti je to iba dôkaz jednej veci: nedostatku sebavedomia a profesionálnej slabosti," povedal prítomným učiteľom Putin známy svojím horúcim vzťahom k vlasti a konzervatívnym hodnotám ruskej spoločnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies