Putin chce posilňovať vzťahy s Damaskom

NETKY.SK • 26 November 2014, 22:04 • 2 min
Putin chce posilňovať vzťahy s Damaskom

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin si želá užšie vzťahy so sýrskym náprotivkom Baššárom al-Asadom a užšiu spoluprácu medzi Moskvou a Damaskom.

slovakia

left justify in out

Sýrsky minister zahraničných vecí Valíd al-Muallim to vyhlásil po stredajšom stretnutí s Putinom v Soči, kam pricestoval na pozvanie šéfa ruského rezortu diplomacie Sergeja Lavrova. Putin podľa al-Muallima počas rokovania "potvrdil odhodlanie Ruska rozvíjať vzťahy so sýrskym prezidentom" a "posilňovať strategické partnerstvo medzi krajinami". Rusko podľa vyjadrenia Lavrova taktiež podporuje návrh vyslanca OSN pre Sýriu na uzavretie lokálnych prímerí v krajine zmietanej vojnou, ktorý al-Asad označil za hodný zváženia.

 

Niekoľkoročný konflikt v Sýrii si už vyžiadal vyše 200-tisíc mŕtvych a milióny ľudí donútil opustiť svoje domovy. Medzinárodné úsilie o nájdenie riešenia je dnes ešte naliehavejšie po tom, ako veľkú časť krajiny ovládla extrémistická skupina Islamský štát. Predošlé mierové rokovania vo Švajčiarsku nepriniesli žiadny pokrok a Lavrov podľa vlastných slov neočakáva, že by sa podobné podujatie opakovalo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies