Putin chce omilostiť Chodorkovského

NETKY.SK • 19 December 2013, 13:57 • 2 min
Putin chce omilostiť Chodorkovského

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin uvažuje nad udelením milosti bývalému ropnému magnátovi Michailovi Chodorkovskému. Vyhlásil to vo štvrtok na výročnej tlačovej konferencii v Moskve.

slovakia

left justify in out

"Myslím, že rozhodnutie by sme mohli prijať už veľmi skoro a milosť bude podpísaná prostredníctvom dekrétu," citujú šéfa Kremľa ruské tlačové agentúry. Tie medzitým priniesli informácie, podľa ktorých Chodorkovského právnici už Putinovi poslali aj žiadosť o milosť. Tí však o ničom údajne nevedia.

Dnes 50-ročného Chodorkovského v roku 2005 odsúdili za daňové úniky a v roku 2010 aj za spreneveru. Z väzenia by ho mali prepustiť v auguste 2014. Jeho ropnú spoločnosť Jukos úrady de facto zrušili a jej majetok v prevažnej miere prešiel na ropného giganta Rosneft. Podľa kritikov je odsúdenie Chodorkovského pomstou prezidenta Putina za jeho podporu opozície.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies