Putin chce kvalitnejšie zbrane, navštívil aj Kalašnikova

NETKY.SK • 18 September 2013, 21:49 • 2 min
Putin chce kvalitnejšie zbrane, navštívil aj Kalašnikova

IŽEVSK - Šéf Kremľa Vladimir Putin dnes vyzval ruské zbrojárske spoločnosti, aby vyrábali kvalitnejšie zbrane než zahraničná konkurencia.

slovakia

left justify in out

"Naše uplynulé úspechy nie sú dôvodom na to, aby sme sedeli so založenými rukami a odpočívali. Musíme sa neustále snažiť zostať na vrchole ohľadne súčasných požiadaviek," citovala agentúra RIA Novosti Putina, ktorý to povedal počas návštevy zbrojárskeho koncernu Kalašnikov v Iževsku na Urale.

Ruský prezident vyzval ministerstvo obrany a výrobcov, aby zdvojnásobili svoje úsilie pri vývoji nových modelov zbraní a vojenského vybavenia, najmä čo sa týka vysoko presných zbraní a systémov riadenia palebnej podpory. Putinove slová zazneli krátko po tom, čo vysokopostavený predstaviteľ rezortu obrany konštatoval, že ruská obranná priemyselná technológia je do značnej miery zastaraná.

Šéf Kremľa navštívil v Iževsku aj samotného Michaila Kalašnikova, 93-ročného vynálezcu legendárnej útočnej pušky AK-47. Kalašnikov, ktorého v uplynulých mesiacoch viackrát hospitalizovali, je podľa Putina "v bojovej forme". Podľa agentúry RIA Novosti mu daroval prezidentské hodinky, Kalašnikov mu dal knihy, v ktorých opisuje svoju životnú púť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona