Putin chce, aby sa zvýšilo úsilie v boji proti dopingu

NETKY.SK • 16 Marec 2016, 20:34 • 2 min
Putin chce, aby sa zvýšilo úsilie v boji proti dopingu

MOSKVA - Prezident Ruskej federácie Vladimir Putin od vládnych úradníkov požaduje, aby sa zvýšilo úsilie v boji proti dopingu v športe. Podľa tamojšej agentúry Tass to vyslovil po rokovaní kabinetu.

slovakia

left justify in out

Rusko sa spamätáva z viacerých dopingových škandálov, okrem iného aj z prípadu tenisovej hviezdy Marie Šarapovovej, ktorá mala pozitívny test na meldónium. Táto látka zvyšujúca prietok krvi sa s platnosťou od 1. januára 2016 ocitla na zozname ilegálnych substancií Svetovej antidopingovej agentúry (WADA). Medzinárodná asociácia atletických federácií (IAAF) v novembri minulého kalendárneho roka zakázala ruským atlétom účasť na všetkých medzinárodných podujatiach. Prezident WADA Craig Reedie už avizoval, že organizácia preskúma správu vyšetrovateľov o systematickom krytí užívania nedovolených podporných prostriedkov ruskými atlétmi a následne rozhodne, či nenariadi prieskum tiež v iných odvetviach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies