Putin bude v Moskve rokovať s Annanom o konflikte v Sýrii

NETKY.SK • 15 Júl 2012, 23:06 • 2 min
Putin bude v Moskve rokovať s Annanom o konflikte v Sýrii

Putin bude v Moskve rokovať s Annanom o konflikte v Sýrii - Politika Ruský prezident Vladimir Putin sa v utorok stretne s medzinárodným vyslancom Kofim Annanom na rokovaniach o konflikte v Sýrii, informoval dnes vo vyhlásení Kremeľ. Plánom na nadchádzajúc

slovakia

left justify in out

img

Ruský prezident Vladimir Putin sa v utorok stretne s medzinárodným vyslancom Kofim Annanom na rokovaniach o konflikte v Sýrii, informoval dnes vo vyhlásení Kremeľ.
      "Plánom na nadchádzajúcich rokovaniach je uistiť o podpore Ruska pre Annanov mierový plán na politicko-demokratickú reguláciu krízy v Sýrii," uvádza sa podľa agentúry Reuters vo vyhlásení.
      "Ruská strana rozumie, že tento plán je jediným uskutočniteľným programom na vyriešenie vnútorných problémov Sýrie," dodal Kremeľ. Rusko odsúdilo masaker v dedine Trímsa, ktorého sa vo štvrtok mali dopustiť sýrske vládne jednotky, a vyzvalo na jeho vyšetrovanie. Ruská diplomacia uviedla, že krviprelievanie slúži záujmom tých strán, ktoré chcú v Sýrii vyvolať náboženský a občiansky konflikt. K tomu, kto je za zabíjanie priamo zodpovedný, sa Moskva nevyjadrila.

      Vládne jednotky mali podľa opozície zavraždiť v Trímse až 220 ľudí. Misia OSN však zatiaľ nedokáže potvrdiť počet mŕtvych. Do dediny sa pozorovatelia plánujú vrátiť dnes.
      Aktivisti opisujú štvrtok ako jeden z najkrvavejších dní od začiatku sýrskeho povstania.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies