Putin bude s Obamom rokovať o Sýrii na Bali

NETKY.SK • 3 Október 2013, 19:56 • 2 min
Putin bude s Obamom rokovať o Sýrii na Bali

MOSKVA - Americký prezident Barack Obama a jeho ruský náprotivok Vladimir Putin by mohli bilaterálne rokovať o Sýrii na budúcotýždňovom ázijskom summite na indonézskom ostrove Bali. Ruským médiám to vo štvrtok potvrdil Putinov poradca pre zahraničnú politiku Jurij Ušakov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov prišla s nápadom Moskva a Washington sa tejto ponuky chytil. Obe strany údajne doťahujú detaily rokovaní, veľa však bude záležať od situácie v USA, kde pretrváva rozpočtová kríza a ohrozuje príchod Obamu na turisticky atraktívny ostrov.

Obama a Putin sa naposledy osobne stretli na septembrovom summite G20 v Petrohrade. Išlo len o krátke stretnutie, keďže Obama plánované rokovanie s ruským lídrom oficiálne zrušil. Dôvodom bolo udelenie azylu Edwardovi Snowdenovi. Medzitým však obe krajiny dosiahli nečakanú dohodu o chemickom odzbrojení sýrskeho režimu, ktorý chcel Washington vojensky potrestať za augustový chemický útok, čo však Moskva odmietala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies