Putin bude rokovať so zástupcami ruského ropného priemyslu

NETKY.SK • 29 Február 2016, 14:23 • 2 min
Putin bude rokovať so zástupcami ruského ropného priemyslu

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin zvoláva na utorok stretnutie so zástupcami domáceho ropného priemyslu.

slovakia

left justify in out

Schôdzka nemá pevný program, s manažérmi najväčších ruských ropných firiem však bude pravdepodobne hovoriť o situácii na globálnych trhoch, nízkych cenách komodity a zdaňovaní. Informoval o tom v pondelok denník Vedomosti. Prípravy stretnutia potvrdil hovorca Kremľa Dmitrij Peškov, nespresnil však, kedy sa uskutoční. Ropné firmy správu nekomentovali.

 

Rusko, Saudská Arábia, Katar a Venezuela tento mesiac oznámili, že sú pripravené zmraziť ťažbu ropy na januárových úrovniach. Podmienkou je, aby sa k tomuto kroku pripojili ostatné producentské krajiny. Globálna dohoda by mala zastaviť hromadenie prebytkov komodity na globálnych trhoch a prispieť k rastu cien. Severomorská ropa Brent, ktorej cena sa považuje za referenčnú pre svetové trhy, od polovice roka 2014 zlacnela o zhruba 70 %. V pondelok o 10:42 GMT cena dosahovala 35,28 USD za barel, čo bolo o 18 centov viac v porovnaní s jej piatkovou záverečnou hodnotou.

 

Podľa aktuálnej prognózy ruského ministerstvo energetiky sa majú ceny v ropy v rokoch 2016 a 2017 pohybovať v rozpätí 31 až 33 USD za barel, kým do roku 2020 postupne vzrastú na 42 USD za barel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona