Putin bude rokovať s Erdoganom 10. októbra v Istanbule

NETKY.SK • 4 Október 2016, 16:24 • 2 min
Putin bude rokovať s Erdoganom 10. októbra v Istanbule

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin vycestuje 10. októbra do Istanbulu, kde bude rokovať s tureckým náprotivkom Recepom Tayyipom Erdoganom a zúčastní sa na Svetovom energetickom kongrese. Podľa agentúry DPA, ktorá sa odvoláva na ruské médiá, to dnes oznámil Putinov poradca Jurij Ušakov.

slovakia

left justify in out

V zverejnených správach sa tiež uvádza, že počas návštevy šéfa Kremľa by mohla byť uzavretá medzivládna dohoda o projekte plynovodu Turecký prúd, ktorý má viesť z Ruska do Turecka popod Čierne more.

 

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov už dávnejšie avizoval možnú schôdzku Putina s Erdoganom začiatkom októbra v Turecku, veľvyslanec Ankary v Rusku Ümit Yardym však v pondelok tvrdil, že miestom ich nového stretnutia by mal byť Petrohrad.

 

Lídri Ruska a Turecka sa stretli naposledy 9. augusta práve v Petrohrade, kde Erdogan pred novinármi označil Putina za svojho "drahého priateľa". Išlo o ich prvú schôdzku od vlaňajšieho zhoršenia vzájomných vzťahov v dôsledku zostrelenia ruského vojenského lietadla tureckými silami na hraniciach Sýrie. Obaja tiež vystúpili začiatkom septembra na summite skupiny G20 v Číne, kde hovorili o úplnom obnovení bilaterálnych vzťahov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona