Putin bude mať posledné slovo vo výbere prezidentského kandidáta

NETKY.SK • 19 Apríl 2011, 07:25 • 2 min
Putin bude mať posledné slovo vo výbere prezidentského kandidáta

Putin bude mať posledné slovo vo výbere prezidentského kandidáta

slovakia

left justify in out

img

Ruský premiér Vladimir Putin bude mať konečné slovo ohľadne výberu prezidentského kandidáta vládnucej strany Jednotné Rusko. Oznámil to dnes predseda ruskej Štátnej dumy Boris Gryzlov, ktorého citovala tlačová agentúra RIA Novosti.
      "Putin je zakladateľom a bezpodmienečným vodcom našej strany a jeho pozícia bude pre nás prioritou," vyhlásil Gryzlov, ktorý je súčasne šéfom najvyššej straníckej rady Jednotného Ruska.
      Gryzlov to povedal po tom, ako ruský minister financií Alexej Kudrin navrhol, aby o prezidentskom kandidátovi strany rozhodli primárne voľby. Okrem premiéra Putina prichádza do úvahy aj súčasný šéf Kremľa Dmitrij Medvedev.
      Obaja lídri zdôrazňujú, že otázku kandidáta pre prezidentské voľby v roku 2012 vyriešia spoločne v závislosti od aktuálnej politickej a sociálnej situácie v krajine. Medvedev nahradil Putina na poste prezidenta v roku 2008.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies