Putin bude do práce lietať vrtuľníkom

NETKY.SK • 16 Máj 2013, 18:56 • 2 min
Putin bude do práce lietať vrtuľníkom

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin sa začne presúvať medzi svojim sídlom mimo Moskvy a svojim kremeľským pracoviskom prostredníctvom helikoptéry. Informoval o tom vo štvrtok jeho hovorca Dmitrij Peskov.

slovakia

left justify in out

Cieľom je urýchlenie presunu a odľahčenie cestných komunikácií, ktoré často musia "čistiť" v momente prejazdu prezidentovej kolóny. V záujme tohto rozhodnutia však budú museli v kremeľskom komplexe vybudovať heliport. To však vyvolalo obavy z možného poškodenia historických budov prostredníctvom tlakových vĺn spôsobených vrtuľníkom. Vedenie kremlinského múzea preto odmietlo pôvodný plán, ktorý rátal s vybudovaním heliportu v blízkosti vzácnych stavieb.

Peskov upresnil, že Putin bude lietať na stroji sovietskej výroby Mi-8, ktorý podľa neho nespôsobí žiadne škody na okolitých stavbách. Vrtuľník pri ceste do práce využíva od marca aj Putinov predchodca a súčasný premiér Dmitrij Medvedev, ktorý často zverejňuje fotografie z jeho letov nad Moskvou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies