Putin: Asad sa mohol vyhnúť občianskej vojne

NETKY.SK • 12 Jún 2013, 10:12 • 2 min
Putin: Asad sa mohol vyhnúť občianskej vojne

MOSKVA - Sýrsky prezident Bašár Asad sa mohol vyhnúť občianskej vojne, ak by rýchlejšie reagoval na výzvy na politickú zmenu. Vyhlásil to dnes ruský prezident Vladimir Putin v rozhovore pre ruskú televíziu RT.

slovakia

left justify in out

"Krajina bola zrelá na zmenu a vedenie to malo vtedy vnímať a začať robiť zmeny. Potom by sa nestalo to, čo sa deje teraz," citovala šéfa Kremľa agentúra Reuters.

Putin zopakoval, že Moskva nie je Asadovým obhajcom. Zároveň však obvinil Západ zo zodpovednosti za násilie na Blízkom východe. "Prečo sa to deje? Pretože istí ľudia zvonka si myslia, že ak sformujete celý región do jedného štýlu, ktorý niektorí ľudia majú radi a nazývajú to demokraciou, potom tam zavládne mier a poriadok. Ale tak to vôbec nie je," povedal Putin.

Podľa agentúry Reuters Putinove slová nesignalizovali zmenu ruskej pozície voči Sýrii. Moskva opakovane tvrdí, že sa nesnaží podporovať Asada, jeho odchod však nesmie byť podľa nej podmienkou riešenia konfliktu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies