Putin: Američania chcú Rusku ukradnúť MS 2018

NETKY.SK • 28 Máj 2015, 12:15 • 2 min
Putin: Američania chcú Rusku ukradnúť MS 2018

MOSKVA - Podľa ruského prezidenta Vladimira Putina sa Spojené štáty americké miešajú do vnútorných záležitostí Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) s jasným cieľom - aby pripravili Rusko o právo usporiadať majstrovstvá sveta v roku 2018.

slovakia

left justify in out

 Vo štvrtok to vyhlásil šéf Kremľa v reakcii na stredajšie dianie v Zürichu, kde pred kongresom FIFA na americkú žiadosť zadržali sedem funkcionárov podozrivých z obohacovania či prania špinavých peňazí. Švajčiarska generálna prokuratúra zároveň začala trestné stíhanie neznámeho páchateľa pre podozrenie zo skorumpovaného priebehu udeľovania hostiteľských práv na MS 2018 Rusku a MS 2022 Kataru.

 

Putin v televíznom vystúpení uviedol, že trestná činnosť, ktorú vyšetrujú americké úrady, sa nediala na území USA a ani ju nepáchali občania Spojených štátov.

 

"Bol to ďalší jasný pokus zmariť znovuzvolenie pána Blattera za prezidenta FIFA," dodal Putin, podľa ktorého švajčiarsky líder organizácie pyká za svoju podporu ruského nároku na usporiadanie MS 2018.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona