Putin a Trump si dohodli tajné stretnutie na nezverejnenom mieste

NETKY.SK • 28 Apríl 2017, 07:30 • 2 min
Putin a Trump si dohodli tajné stretnutie na nezverejnenom mieste

MOSKVA/WASHINGTON – Tajné rokovanie by sa malo uskutočniť za veľmi diskrétnych podmienok v máji, miesto stretnutia chcú utajiť.

slovakia

left justify in out

Prezidenti svetových mocností sveta sa údajne dohodli na bilaterálnom rokovaní v tajnosti na neznámom mieste.

 

Stretnutie nechcú zbytočne odkladať na jún, kde by sa stretli na summite predstaviteľov G20 v Hamburgu. Informoval o tom ruský denník Kommersant. Kremeľ však túto informáciu poprel so slovami, že je to len ich zbožné prianie, aby sa hlavy štátov stretli.

 

"Lídri oboch krajín by najskôr mali vládnym štruktúram v Moskve a Washingtone vyslať jasný signál, že vojna slov a gest končí a že začína hľadanie styčných bodov," sa vyjadril riaditeľ Ruskej rady pre medzinárodné vzťahy Amdrej Kortunov.

 

Prezident Trump má naplánovanú pracovnú cestu do Európy na koniec mája. Zúčastní sa summitu NATO v Bruseli, následne summitu G7 v talianskom Taormine a odtiaľ by sa mal presunúť na tajné stretnutie s Putinom. Potreba stretnutia týchto dvoch najsilnejších mužov sveta sa zintenzívnila po návšteve šéfa diplomacie USA Rexa Tillersona.

 

Ten pred dvoma týždňami navštívil Moskvu, kde sa stretol s ministrom zahraničných vecí Ruska Sergejom Lavrovom. Hlavnou témou návštevy bola potreba pristúpiť k rezolúcii Bezpečnostnej rady OSN v súvislosti s chemickým útokom v Sýrii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies