Putin a Porošenko spolu hovorili o Savčenkovej a dvoch odsúdených Rusoch

NETKY.SK • 19 Apríl 2016, 09:03 • 2 min
Putin a Porošenko spolu hovorili o Savčenkovej a dvoch odsúdených Rusoch

MOSKVA - Kremeľský palác informoval o pondelňajšom večernom telefonáte prezidenta Ruska Vladimira Putina s prezidentom Ukrajiny Petrom Porošenkom. Podľa BBC hovorili o osude prominentných väzňov a spomenuli možnosť ich výmeny. Dohodli sa tiež, že Rusko umožní odsúdenej Savčenkovej "vo veľmi blízkej budúcnosti" konzulárnu návštevu.

slovakia

left justify in out

Ukrajinský súd v pondelok uznal za vinných z podnecovania terorizmu a ďalších zločinov dvoch ruských občanov, údajne vojakov v aktívnej službe, ktorých zadržali vlani na východe Ukrajiny. Obom udelil trest odňatia slobody na 14 rokov. Súd rozhodol, že Jevgenij Jerofejev a Alexandr Alexandrov sú príslušníkmi zvláštnych jednotiek ruskej armády a boli na prieskumnej misii.

 

Ruské ministerstvo obrany tvrdí, že obaja Rusi boli na Ukrajine ako dobrovoľníci.

 

Porošenko pred časom navrhol výmenu oboch Rusov za bývalú ukrajinskú navigátorku a operátorku bojového vrtuľníka Nadiju Savčenkovú, ktorú v marci ruský súd odsúdil na 22 rokov väzenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona