Putin a Obama sa dohodli na posilnení protiteroristickej spolupráce

NETKY.SK • 20 Apríl 2013, 15:06 • 2 min
Putin a Obama sa dohodli na posilnení protiteroristickej spolupráce

Washington/Moskva - Ruský prezident Vladimir Putin sa telefonicky dohodol so svojím americkým kolegom Barackom Obamom na zintenzívnení spolupráce v boji proti medzinárodnému terorizmu v reakcii na bombový útok na Bostonský maratón. Oznámila to dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na vyjadrenie Kremľa.

slovakia

left justify in out

"Obe strany zdôraznili svoj záujem na prehĺbení úzkej kooperácie ruských a amerických špeciálnych služieb v boji proti medzinárodnému terorizmu," uvádza sa vo vyhlásení úradu ruského prezidenta. 
      

Putinov hovorca Dmitrij Peskov v tejto súvislosti vyjadril ochotu Ruska spolupracovať pri vyšetrovaní Bostonských útokov.
      

Moskva však podľa Peskova doteraz nedostala od americkej strany oficiálne potvrdenie totožnosti dvoch mužov podozrivých zo spáchania pondelkového útoku v Bostone, ktorí podľa medializovaných informácií pochádzajú z nepokojného ruského severného Kaukazu. Tajné služby oboch krajín zostanú v kontakte až do úplného vyjasnenia okolností prípadu, uviedla agentúra RIA Novosti. 
      

Mladšieho z dvojice podozrivých bratov čečenského pôvodu Džochara Carnajeva (19) zadržali v noci nadnes po rozsiahlej policajnej operácii na bostonskom predmestí Watertown. Starší brat Tamerlan (26) už predtým podľahol zraneniam utŕženým počas prestrelky s policajtmi.
      

Interpol v súvislosti s prípadom vydal medzinárodné bezpečnostné varovanie, v ktorom upozornil svojich členov na konštrukciu svojpomocne vyrobených výbušnín použitých pri útoku v Bostone.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies