Putin a Merkelová výzvajú na dialóg medzi Kyjevom a separatistami

NETKY.SK • 14 Júl 2014, 10:25 • 2 min
Putin a Merkelová výzvajú na dialóg medzi Kyjevom a separatistami

RIO DE JANEIRO - Ruský prezident Vladimir Putin a nemecká kancelárka Angela Merkelová sa dnes na krátkom stretnutí v brazílskom Riu de Janeiro pred finále futbalových majstrovstiev sveta zhodli na tom, že situácia na Ukrajine sa zhoršuje a treba zintenzívniť úsilie o nastolenie mieru.

slovakia

left justify in out

"Putin a Merkelová veľmi konštruktívny dialóg, počas ktorého podrobne diskutovali o možných variantoch riešenia situácie na Ukrajine," povedal podľa agentúry RIA Novosti novinárom po rokovaní Putinov hovorca Dmitrij Peskov.
      

Obaja politici považujú za nevyhnutné čo najskoršie obnovenie práce kontaktnej skupiny pre Ukrajinu, najlepšie vo forme videokonferencie. To si však podľa nich vyžaduje okamžité vyhlásenie prímeria a výmenu zajatcov.
      

Putin vyjadril na stretnutí znepokojenie z útočných akcií ukrajinských ozbrojených síl a zdôraznil ich neprijateľnosť. Stretnutie Putina s Merkelovou trvalo podľa Peskova asi hodinu a štvrť a celé bolo venované situácii na Ukrajine.

      

Boje na východnej Ukrajine pokračovali aj dnes. Ukrajinská armáda tvrdí, že cez víkend zlikvidovala stovky proruských separatistov, tí to popierajú. Naopak tvrdia, že armáda na nich útočí aj v ich baštách Donecku a Luhansku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona