Putin a Lukašenko budú rokovať o téme bieloruského štátneho dlhu na stretnutí v Moskve

NETKY.SK • 9 September 2020, 11:05 • 2 min
Putin a Lukašenko budú rokovať o téme bieloruského štátneho dlhu na stretnutí v Moskve

MOSKVA - Na nadchádzajúcom stretnutí v Moskve bude ruský prezident Vladimír Putin a jeho bieloruský kolega Alexander Lukašenko diskutovať o celom rade obchodných a hospodárskych otázok vrátane témy reštrukturalizácie štátneho dlhu Bieloruska voči Ruskej federácii. Agentúre TASS to oznámil tlačový tajomník ruského prezidenta Dmitrij Peskov.

slovakia

left justify in out

Podľa tlačového tajomníka prezidenta, Putin a Lukašenko zamýšľajú rokovať o celom rade obchodných a ekonomických otázok vrátane témy reštrukturalizácie štátneho dlhu Bieloruska voči Rusku. Informuje TASS

 

Pripomenul, že „na úrovní odborníkov a rôznych oddelení sa práca na aktuálnych otázkach nezastaví, nech už ide o bieloruské dlhy, otázky integračného plánu, otázka cien energií ktoré sa dodávajú do Bieloruska, otázka budúcnosti našej integrácie, otázka interakcie medzi obrovským počtom podnikov – to znamená celý rad obchodných a hospodárskych vzťahov“.

 

„O tomto všetkom sa diskutuje zakaždým na stretnutí dvoch prezidentov. V dnešnej dobe, keď Bielorusko prežíva také náročne dni, sa táto komunikácia stáva ešte naliehavejšou a dôležitejšou,“ povedal Peskov.

 

Na otázku, či sa bude diskutovať o téme refinancovania bieloruského štátneho dlhu voči Ruskej federácii, odpovedal: „Určite, samozrejme, najmä preto, že sa o tom už diskutovalo.“

 

2. septembra ruský minister zahraničia Sergej Lavrov vyhlásil, že stretnutie Putina s jeho bieloruským kolegom by sa malo uskutočniť v Moskve, v priebehu nasledujúcich dvoch týždňov. Samotný Peskov už skôr uviedol, že sa pripravuje návšteva bieloruského vodcu v Rusku, presný termín však neoznámil.

 

3. septembra ruský premiér Michail Mišustín navštívil Minsk, kde sa stretol s Lukašenkom. Bieloruský vodca vtedy povedal ruskému predsedovi vlády, že na nadchádzajúcom stretnutí s ruským prezidentom má v úmysle doriešiť všetky citlivé otázky vo vzťahoch medzi dvoma krajinami.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies