Pustili na slobodu vtáka, ktorého podozrievali zo špionáže pre Izrael

NETKY.SK • 27 Júl 2013, 06:22 • 2 min
Pustili na slobodu vtáka, ktorého podozrievali zo špionáže pre Izrael

ISTANBUL - Dravého vtáka, ktorý sa našiel v tureckej dedine Altinyayla v strednej časti krajiny a ktorý v dedinčanoch vzbudil podozrenia zo špionáže pre Izrael, úrady podozrení zbavili a následne ho vypustili na slobodu. Informovala o tom v piatok agentúra AP s odvolaním sa na miestne médiá.

slovakia

left justify in out

Ako uviedla súkromná agentúra Dogan, obyvatelia odľahlej obce našli sokola myšiara tento týždeň. Po tom, ako na jeho nohe spozorovali obrúčku s nápisom "24311 Tel Avivunia Israel", ho odovzdali miestnym úradom. Úrady vo svojom stanovisku potvrdili, že vo štvrtok však vtáka vypustili späť do prírody. Röntgenovým testom, ktorý vykonali na veterinárnej stanici, sa totiž potvrdilo, že na tele sokola sa okrem zmienenej obrúčky nenachádza "žiadne iné zariadenie" určené na špionáž. Podobné obrúčky sa používajú na účely sledovania migrácie vtáctva.

Diplomatické vzťahy medzi oboma krajinami, ktoré boli dlhé roky vojenskými spojencami, sú napäté od mája 2010, keď izraelské komando zabilo deväť tureckých aktivistov na palube lode Mavi Marmara. Tá bola súčasťou námorného konvoja pod velením Turecka, ktorý chcel prelomiť blokádu palestínskeho pásma Gazy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona