Púšťate sa do chudnutia? Toto rozhodne nevečerajte!

NETKY.SK • 10 September 2013, 11:26 • 2 min
Púšťate sa do chudnutia? Toto rozhodne nevečerajte!

BRATISLAVA - Aj nevinné jedlá ako losos, cestoviny či grilované mäso môžu byť pri nesprávnej úprave energetickými bombami.

slovakia

left justify in out

Po lete a najmä all-inclusive dovolenkách mnohé ženy s hrôzou zisťujú, že nejaké to kilo pribrali. A čo sa nezhodí na jeseň, v zime pôjde určite omnoho ťažšie.

Ako pri každom chudnutí, základom je jesť pravidelne a v menších dávkach a pridať na športovej aktivite. Dôležité je však aj zloženie stravy a najmä časť dňa, v ktorom ju konzumujeme. Ráno si môžeme dopriať aj sladké, večer by sme sa mu rozhodne mali vyhýbať.

Jeden z najväčších omylov je večerať ľahký ovocný šalát. Ten nezasýti a najmä, je plný cukrov. Ovocie si preto doprajte dopoludnia, popoludní a večer siahnite radšej po zelenine.

Ďalším zdanlivo zdravým a ľahkým jedlom na večer sú cestovinové variácie. Určite neschudnete, ak si uvaríte tanier cestovín so smotanovou omáčkou a pár kúskami brokolice. Nabije vás to toľkou energiou ako klasické obedové menu.

Pozor na mäso a ryby

Pozor si dajte aj na grilované mäso. Je síce známe ako najdiétnejšie, ale iba v prípade, že je na grile kuracie. To sa tam ale zvykne dávať najmenej, keďže je pomerne suché. A na grilovaní je najhoršie to, že sa k mäsu zvyknú podávať rôzne tučné omáčky a dresingy. Na to večer skutočne zabudnite.
Mnoho ľudí v domnienke, že schudne, večer siahne po na oko diétnej kombinácii syra a vína. Omyl! Alkohol sám o sebe má vysokú energetickú hodnotu a ak k tomu pridáte syr, svoje telo určite nepotešíte. Navyše, alkohol odvodňuje a podporuje chuť maškrtiť, preto sa nečudujte, že po takom druhom poháriku vám už syr nebude stačiť.

Veľmi obľúbenými diétnymi potravinami sú ryby, obzvlášť tie morské. Áno, ak si ich doprajete bez kože a dusené so zeleninou. Napríklad taký „diétny“ losos grilovaný s kožou alebo ešte horšie, v cestíčku a zaliaty omáčkou, má od diétneho jedla poriadne ďaleko.
Samozrejme, na večeru si tiež odpustite pečivo, ktoré má veľa sacharidov a minimum bielkovín.

Zdravšie náhrady

Ak aj vy milujete niektoré jedlá a neviete si predstaviť sa ich vzdať, tu je niekoľko chutných a zdravých variácií, ktoré dokážu nahradiť dokonca aj megakalorické hranolky.

Majonézu nahraďte bielym jogurtom s korením a horčicou.
Tuniaka v oleji vymeňte za toho vo vlastnej šťave.
Údený tvrdý syr skvelo zastúpi ľahší cottage.
Klasické biele cestoviny radšej nahraďte celozrnnými z tvrdej pšenice.
Pred tučnou pizzou uprednostnite slaný zeleninový koláč.
Kalorické hranolky s kečupom dokonale zastúpia zemiaky pečené v rúre s paradajkovým pestom a bylinkami.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies