Pussy Riot zverejnili VIDEOklip ku skladbe Refugees In

NETKY.SK • 19 November 2015, 13:29 • 2 min
Pussy Riot zverejnili VIDEOklip ku skladbe Refugees In

BRATISLAVA - Ruská punk-rocková skupina Pussy Riot zverejnila prostredníctvom služby YouTube videoklip ku skladbe Refugees In. Formácia klip nakrúcala v parku Dismaland známeho streetartového umelca Banksyho, kde hudobníčky vystúpili v septembri. O réžiu videa sa postaral Ralf Schmerberg.

slovakia

left justify in out

Skupina prostredníctvom piesne a jej videoklipu reaguje na utečeneckú krízu v Európe. “Mali by sme prijať a zachrániť tých, ktorí utekajú z krajín okupovaných teroristami. Čas smútku nad mŕtvymi by sa nemal stať časom, počas ktorého zradíme vieru miliónov ľudí v humánnosť európskeho sveta. Náš smútok by nás nemal učiť zameriavať sa na pomstu, vojnu a nenávisť. Mal by nás učiť pomáhať a ukazovať skutočný súcit s ostatnými,” uviedli členky skupiny v tlačovej správe. Ako tiež napísali, v súčasnosti nahrávajú novú hudbu, s ktorou chcú oponovať pravicovo-konzervatívnym náladám v Európe a USA. “Je čas nahlas a s hrdosťou prejavovať vaše feministické, LGBTQ a proutečenecké hodnoty,” napísali.

 


Pussy Riot vznikli v roku 2011. Formácia sa stal známou predovšetkým, keď členky Nadeždu Tolokonnikovovú, Mariu Aľochinovú a tiež Jekaterinu Samucevičovú uväznili v auguste 2012 po tom, ako v marci vtrhli do moskovského Chrámu Krista Spasiteľa a zaspievali "punkovú modlitbu" namierenú proti vtedajšiemu premiérovi a súčasnému prezidentovi Vladimirovi Putinovi. Za výtržníctvo motivované náboženskou nenávisťou ich ruské súdy poslali na dva roky do väzenia. Samucevičovú prepustili v októbri 2012, Aľochinovú a Tolokonnikovovú Putin amnestoval v decembri 2013.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies