Pussy Riot venovali videoklip Američanovi, ktorého usmrtil policajt

NETKY.SK • 18 Február 2015, 19:01 • 2 min
Pussy Riot venovali videoklip Američanovi, ktorého usmrtil policajt

MOSKVA - Dve členky kontroverznej ruskej kapely Pussy Riot zverejnili dnes nový videoklip venovaný Ericovi Garnerovi - neozbrojenému Afroameričanovi, ktorý zomrel vlani v New Yorku počas kontroverzného policajného zásahu. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

V novom hudobnom videu sa objavujú dve členky Pussy Riot - Marija Aľochinová a Nadežda Tolokonnikovová - oblečené v uniformách ruskej poriadkovej polície, v ktorých sú pochované zaživa. 
     

Skladba sa volá "Nemôžem dýchať" a jej názov odkazuje na posledné slová zosnulého Erica Garnera, ktoré zachytil na videu jeden zo svedkov tragédie.
     

Obe členky Pussy Riot zadržali v roku 2012 pre organizovanie protestu v jednej z najväčších moskovských katedrál. Ruské rebelky odsúdili za extrémizmus a v decembri 2013 ich prepustili niekoľko mesiacov pred uplynutím ich dvojročného trestu.
     

Eric Garner (43), ktorého policajti podozrievali z nelegálneho predaja cigariet, zomrel 17. júla 2014 pri zatýkaní v newyorskom obvode Staten Island. Zadusil sa, keď jeden z príslušníkov polície použil počas zásahu nepovolený chvat. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies