Purdké dažde na východe Austrálie si vyžiadali päť obetí na životoch

NETKY.SK • 2 Máj 2015, 07:05 • 2 min
Purdké dažde na východe Austrálie si vyžiadali päť obetí na životoch

PERTH - Prudké dažde, ktoré sužujú východné pobrežie Austrálie, si vyžiadali päť obetí na životoch, informovala dnes agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Ďalších viac ako 30 ľudí museli evakuovať hasiči, keď autá, ktorými cestovali, strhol prúd vody. Za rovnakých okolností zahynulo aj spomínaných päť obetí: traja muži, jedna žena a osemročný chlapec. Polícia preto obyvateľstvo vyzvala nepokúšať sa autami prejsť cez zaplavené oblasti.

 

Od piatkového večera spadlo v tejto oblasti Austrálie viac ako 360 mm zrážok, informovala austrálska meteorologická služba. Južné oblasti štátu Queensland a sever štátu Nový Južný Wales zasiahol aj vietor s intenzitou víchrice. Predpoveď počasia je podobná aj na dnešný deň.

 

Extrémne nepriaznivé počasie sa podľa DPA vrátilo na východné pobrežie Austrálie v priebehu dvoch týždňov po druhý raz. Záplavová voda odrezala od okolitého sveta viacero miest a obcí, po zatopení štadiónu v Brisbane pozastavili do nedele medzinárodný turnaj v rugby medzi Austráliou a Novým Zélandom.

 

Minulý týždeň počas náhlych záplav vyvolaných podobným systémom tlakovej níže, ktorý dva dni sužoval oblasti severne od Sydney, sa utopili štyria ľudia.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies