Punková kapela našla na ulici ukradnutý obraz

NETKY.SK • 8 Január 2015, 16:16 • 2 min
Punková kapela našla na ulici ukradnutý obraz

USA - Členovia americkej punkovej kapely Stereo Fire Empire našli obraz, ktorý v utorok ukradli z

slovakia

left justify in out

Išlo o maľbu s názvom Wendy and Me, ktorú vytvoril miestny umelec George Rodrigue. Jej hodnotu vyčíslili na 250-tisíc amerických dolárov (v prepočte približne 213-tisíc eur).

 

Ako uviedol basgitarista formácie Elliot Newkirk, obraz našli s kapelou po koncerte v miestnom klube spolu s ďalším umeleckým dielom opreté o stenu na ulici. "Náš gitarista nám dokonca predtým hovoril, že na Facebooku čítal, že niekto ukradol obraz," povedal Newkirk. "Zbieram vyhodené umelecké diela a podobné veci," vysvetlil jeho kolega Evan Diez. "Aj keď je to len rám, zodvihnem ho. Keď som videl tie maľby, musel som ich skontrolovať," dodal. "Jeho tvár bola biela, sánka dolu, akoby chcel povedať 'vy tomu nerozumiete, toto je dielo za štvrť milióna'," priblížil udalosť spevák John Kennedy. Druhou maľbou, ktorú hudobníci našli, bol obraz Three Amigos. Obe umelecké diela následne odovzdali polícii. Za ich objavenie nechceli žiadnu odmenu, žartovali však, že o kurióznej udalosti napíšu pieseň. 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies