Puma zabila cyklistu

NETKY.SK • 20 Máj 2018, 10:17 • 2 min
Puma zabila cyklistu

NORTH BEND - Lesná stráž v americkom štáte Washington zastrelila pumu, ktorá jedného cyklistu zabila a druhého zranila.

slovakia

left justify in out

Muži boli na bicykloch asi 50 kilometrov východne od Seattlu, keď na nich zviera zaútočilo. Podľa úradov pritom puma najprv napadla zraneného muža. To vystrašilo jeho priateľa a dal sa na útek, puma si ho však všimla a zaútočila aj na neho, no tentoraz so smrteľným následkom. Keď muža odtiahla preč, jeho zranený kamarát nasadol na bicykel a ušiel, pričom asi po troch kilometroch, keď chytil mobilný signál, zavolal pomoc.

Keď strážnici prišli na miesto, trvalo im zhruba polhodinu, kým našli pumu s mŕtvym. Vystrelili na ňu, čím ju vystrašili a po niekoľkých hodinách ju napokon našli na strome neďaleko a zastrelili ju.

Podľa odborníka štátu Washington na medvede a pumy Richa Beausoleila to bol len druhý smrteľný útok pumy v štáte za uplynulých 94 rokov. Pumy patria medzi chránené živočíchy a štát ročne povoľuje uloviť 250 z nich v 50 určených oblastiach.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona