Puchera čaká 1000.zápas v najvyšších súťažiach, rád by si zahral so synom

NETKY.SK • 20 September 2015, 13:33 • 2 min
Puchera čaká 1000.zápas v najvyšších súťažiach, rád by si zahral so synom

ZNOJMO - Slovenský hokejista Peter Pucher má pred sebou historický míľnik bohatej kariéry. V budúcom týždni nastúpi vo veku 41 rokov na 1000. duel v rámci najvyšších hokejových súťaží, na čo sa už v predstihu veľmi teší.

slovakia

left justify in out

Do hokejového dôchodku sa nechystá, rád by si ešte zahral v jednom tíme so svojím starším synom. Pucher je dlhoročnou ikonou českého klubu Orli Znojmo. Počas svojej doterajšej kariéry sa preslávil najmä nosením bielych rukavíc, po hernej stránke zasa výborným prehľadom a vodcovskými schopnosťami.

 

V Znojme načal už svoju trinástu sezónu v kariére a spoločne s Marekom Uramom patrí medzi kultové postavy v histórii juhomoravského klubu. Z blížiaceho sa míľnika má veľkú radosť, no ani náhodou neplánuje zavesiť korčule na klinec a svoj dres poslať pod strechu znojemského štadióna. "Nemôže tam nič visieť, ešte stále hrám. Bola by to nádherná, ale chcem, aby tam ešte chvíľu nevisel," uviedol Pucher pred idnes.cz.

 

Spoločne s majstrom sveta z Göteborgu pôsobí v Znojme aj jeho starší syn Peter. Osemnásťročný obranca hrá v súčasnosti za juniorský tím, skúsený útočník by si však prial, aby si so synom zahral v prvom mužstve. To všetko len v prípade, že synovi sa podarí presadiť sa po hokejovej stránke. "Bolo by to krásne, ale ja musím vydržať a on musí mať výkonnosť. Nechcem, aby hral len preto, že je Pucher. Nech si to zaslúži. Ja by som zasa nezniesol, keby ľudia o mne vraveli, že som na ľade len zo súcitu," uviedol Pucher starší.

 

Bývalý reprezentačný center toho veľa preskákal na klubovej aj medzinárodnej úrovni. V elitnej slovenskej súťaži obliekal dresy Prešova, Popradu, Košíc a neskôr aj Zvolena, v Česku okrem Znojma hral za Pardubice aj Kometu Brno. Po každej kariérnej etape však našiel cestu späť do Znojma, v ktorom viackrát spôsobil hokejovú revolúciu. Fanúšikovia "orlov" si dokonca udomácnili povzbudzujúce pokriky v slovenčine. Po všetkých zážitkoch by sa skúsenému "harcovníkovi" veľmi ťažko odchádzalo. "Hokej ma baví, ťažko sa navyše prestupuje na druhú koľaj. Prečo však prestupovať, keď vám to ešte ide a ľudia vás chvália," uviedol.

 

Pucher má za sebou niekoľko sezón v českej extralige, za minulé roky si však zvykol aj na EBEL ligu. Prechod tradičného účastníka najvyššej súťaže do nového prostredia bol náročný, časom sa však veci dali do poriadku. "Ľudia prestali chodiť, teraz si zasa našli cestu späť. Zvykli si, že hráme derby s Viedňou a chodí nám fandiť napríklad asi 200 fanúšikov z rakúskeho Retzu, ktorý sa nachádza kúsok od hraníc. O EBEL lige uvažoval rovnako aj Slovan, čo by bola veľká vec, nakoniec sa však radšej trápi v KHL. Nechápem to, ale je to ich vec," uzavrel Pucher.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies