Psychopat, ktorý zabil svoju tehotnú priateľku, si za mrežami odpyká dlhé roky

NETKY.SK • 3 Október 2017, 11:52 • 2 min
Psychopat, ktorý zabil svoju tehotnú priateľku, si za mrežami odpyká dlhé roky

BRNO - Tridsaťosemročný Pavol Radziszewski si za vraždu tehotnej priateľky odpyká vo väzení výnimočný 23-ročný trest. Jeho dovolanie proti príslušnému verdiktu zamietol český najvyšší súd. S odvolaním sa na hovorkyňu krajského súdu v Brne Evu Sigmundovú o tom dnes informoval spravodajský server Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Najvyšší súd zatiaľ zdôvodnenie svojho rozhodnutia nezverejnil. Podľa Sigmundovej uplatňoval Radziszewski opakovane námietky, ktoré už riešili krajský aj vrchný súd. Vražda sa stala vlani 11. apríla v obci Kaly v okrese Brno-vidiek. Radziszewski podľa obžaloby zviazal svojej o dva roky mladšej partnerke, ktorá bola v 23. týždni tehotenstva, na posteli ruky a nohy remeňom. Potom ju viac ako tri hodiny dusil rukami a posteľnou bielizňou v snahe zistiť, či ho podvádza a s kým. Nakoniec jej napchal do úst časť zvinutej potravinárskej fólie, ústa jej previazal tielkom a odišiel preč z miestnosti. Po jeho návrate bola žena mŕtva.

 

Radziszewski sa na súde priznal, že svoju priateľku zviazal, a to vraj kvôli tomu, že v minulosti púšťala do domu iných mužov. Ústa jej následne upchal kvôli tomu, že sa mu aj spútaná vysmievala. Žena podľa obžalovaného najskôr so zviazaním súhlasila. "Je to nezvyčajné, ale u nás to bolo normálne," tvrdil skôr na krajskom súde obžalovaný a hovoril o takzvanej talianskej domácnosti. Pripustil, že užíval pervitín. V osudný deň sa s partnerkou dlho hádali, údajne kvôli nevere. Ublížiť jej však podľa vlastných slov nechcel.

 

Podľa svedeckých výpovedí aj podľa znalkyne je Radziszewski chorobne žiarlivý. Podľa odborníkov netrpí žiadnou duševnou chorobou, rozoznali u neho iba poruchu osobnosti. Je narcistický, impulzívny a ignoruje pravidlá, uviedol server Novinky.cz.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies