Psychicky narušený muž vyslal núdzový signál z Merkelovej lietadla

NETKY.SK • 27 Júl 2013, 06:23 • 2 min
Psychicky narušený muž vyslal núdzový signál z Merkelovej lietadla

BERLÍN - Psychicky narušený muž vnikol do jedného z lietadiel, ktoré využíva nemecká kancelárka Angela Merkelová a jej ministri, a podarilo sa mu vyslať z kokpitu núdzový signál. Oznámila to dnes agentúra DPA s odvolaním sa na prokuratúru v Kolíne nad Rýnom.

slovakia

left justify in out

24-ročný Nemec prenikol za bližšie nevyjasnených okolností vo štvrtok večer do zabezpečeného areálu medzinárodného letiska Kolín-Bonn, kde bol odstavený Airbus A319 patriaci nemeckému letectvu. 

Mužovi sa podarilo dostať do pilotnej kabíny lietadla, v ktorej sa zamkol a vyslal z nej núdzový rádiový signál. Privolaní policajti museli násilím otvoriť dvere do kokpitu. Mladého votrelca zadržali a odviedli do psychiatrickej liečebne s príznakmi duševnej poruchy. Podľa prokuratúry by muž nemohol lietadlo kvôli vypnutému energetickému zdroju uviesť do pohybu. 

Nemecké letectvo prevádzkuje celkovo 14 lietadiel, ktoré využívajú členovia vlády a ďalší vysokopostavení predstavitelia. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona