Psychicky narušený muž spôsobil poplach na pražskom letisku

NETKY.SK • 22 November 2013, 18:55 • 2 min
Psychicky narušený muž spôsobil poplach na pražskom letisku

PRAHA - Alarmovaní pyrotechnici ukončili na letisku v Prahe prehliadku stroja nemeckej spoločnosti Lufthansa typu Airbus A320, ako aj kontrolu cestujúcich a ich batožiny, ku ktorej prikročili po predpoludňajšom bombovom poplachu. Kontrola skončila s negatívnym výsledkom, žiadna trhavina ani nástražno-výbušný systém sa nenašiel. Informovali o tom spravodajská televízia ČT24 i tlačová agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Neznámy anonym predpoludním oznámil, že na palube lietadla smerujúceho z Frankfurtu do českej metropoly sa nachádzajú teroristi s bombou. Kapitán stroja sa rozhodol pre pristátie na pražskom letisku, kde lietadlo nasmerovali do adekvátnej vzdialenosti od ďalších strojov. Prevádzku letiska incident vôbec nepoznamenal, navyše česká polícia dolapila anonymného telefonujúceho ešte skôr, ako lietadlo pristálo v českej metropole.

Bol ním 43-ročný psychicky narušený muž z Plzne, ktorý má v pondelok nastúpiť na ústavnú liečbu na psychiatrii. Pyrotechnici však napriek tomu prikročili k detailnej kontrole cestujúcich a ich batožiny, aby definitívne mohli vylúčiť prítomnosť akéhokoľvek podozrivého obsahu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies