Psychicky labilný muž zabil 20-ročnú študentku

NETKY.SK • 14 Apríl 2017, 14:33 • 2 min
Psychicky labilný muž zabil 20-ročnú študentku

JERUZALEM - Život približne 20-ročnej britskej študentky, ako aj dvoch zranených, si vyžiadal útok nožom, ktorý dnes v Jeruzaleme spáchal 57-ročný psychicky labilný Palestínčan. Útočníka polícia zadržala, informoval denník Jerusalem Post.

slovakia

left justify in out

Hovorkyňa izraelskej polície Luba Samriová podľa agentúry AP uviedla, že k útoku došlo v električke neďaleko jeruzalemského Starého mesta v čase, keď tam na oslavy kresťanských veľkonočných sviatkov a židovského pesachu prichádza množstvo turistov z celého sveta. Útočník najprv sedel, potom zrazu vstal a začal bodať nožom okolo seba. Viackrát pritom zasiahol britskú študentku, ktorá zomrela krátko po prevoze do nemocnice a v Izraeli bola na návšteve.

 

Ďalšie dve osoby - tehotná tridsiatnička a 50-ročný muž - utrpeli ľahké zranenia, keď električka náhle prudko zastavila.

 

Palestínske útoky nožom, streľba alebo zámerné vrazenie autom do skupiny ľudí si od predvlaňajšej jesene vyžiadali životy už vyše 40 Izraelčanov a dvoch Američanov. Pri streľbe izraelských bezpečnostných síl prišlo o život aj vyše 270 Palestínčanov. Väčšina z nich boli podľa Izraela útočníci, zvyšní zahynuli pri zrážkach s izraelskými vojakmi.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona