Psy v Poprade budú mať svoj vlastný verejný pisoár, začína testovaciu prevádzku

NETKY.SK • 20 November 2015, 11:55 • 2 min
Psy v Poprade budú mať svoj vlastný verejný pisoár, začína testovaciu prevádzku

POPRAD - Psy v Poprade budú mať svoj prvý vlastný verejný pisoár. O jeho umiestnení rozhodla verejnosť prostredníctvom ankety na internetovej stránke mesta. V čase od 10. do 15. novembra v nej vyjadrilo svoj názor 106 osôb. Najviac hlasov, spolu 35, získala lokalita Starý Juh. Presnejšie miesto vybral jeden z hlasujúcich, pôjde o okolie takzvaného Južného parku.

slovakia

left justify in out

Popradská samospráva nainštaluje zariadenie počas budúceho týždňa, bude v trojmesačnej testovacej prevádzke. „Psí pisoár má jednoduchú konštrukciu a vhodným umiestnením dokáže ochrániť detské ihriská a ostatnú občiansku vybavenosť či zeleň od značkovania psami. V prípade, že sa toto zariadenie osvedčí a stretne sa s pozitívnou odozvou, je samospráva pripravená inštalovať ho aj na ďalšie miesta v meste,“ uviedol prednosta Mestského úradu v Poprade Róbert Bujalka.


Psie toalety sú súčasťou komplexnej koncepcie chovu psov v meste Poprad. V rámci nej už samospráva prevzala do svojej správy útulok pre túlavé psy a vyhlásila tiež dobrovoľnú finančnú zbierku na spolufinancovanie nákladov spojených s prevádzkovaním útulku. Prostredníctvom vyškolených pracovníkov mestskej polície mesto zriadilo aj odchytovú službu. Rovnako pripravuje aj vzdelávací program pre rôzne cieľové skupiny zameraný najmä na problematiku zberu psích exkrementov a ich dopadu na človeka a životné prostredie.

 

Počas jesene sa začali tiež pravidelné stretnutia v útulku, na ktorých má verejnosť možnosť venovať sa nielen venčeniu psíkov z útulku, ale pod odborným dohľadom aj ich výcviku. Koncepciu chovu psov v meste samospráva spracovala v spolupráci s odborníkmi, občianskymi združeniami a kynologickými klubmi pôsobiacimi na území Popradu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona