Psy: Nie som hviezda jedného hitu

NETKY.SK • 29 Apríl 2013, 20:25 • 2 min
Psy: Nie som hviezda jedného hitu

SOUL - Juhokórejský hudobník Psy si myslí, že už nie je hviezdou jedného hitu. Podľa jeho slov to dokazuje nový videoklip k piesni Gentleman, ktorý zverejnil 13. apríla a na YouTube už nazbieral viac ako 250 miliónov pozretí.

slovakia

left justify in out

Populárny spevák priznal, že týždeň pred vydaním novej nahrávky bol najhorší v jeho živote, za čo okrem mimoriadneho pracovného nasadenia mohla aj nervozita z reakcie verejnosti. "V ten týždeň sme nakrúcali video ku skladbe a nacvičovali choreografiu na koncert. V piatok som vydal singel a v sobotu mal premiéru klip. V ten istý deň som ešte musel odspievať koncert pre viac ako 50 000 ľudí," opísal Psy svoj vyčerpávajúci program.

Psy predstavil skladbu Gentleman na koncerte na Stadion Sangam v Soule, pričom toto vystúpenie bolo v priamom prenose dostupné na YouTube. Pieseň Gentleman je prevažne v kórejčine, no nechýba ani niekoľko viet v angličtine a rovnako ako v prípade jeho predchádzajúceho singla Gangnam Style sa k nej viaže špecifický tanec vychádzajúci z "tradičných kórejských krokov". Vo videu ku skladbe Gentleman okrem samotného rappera účinkujú napríklad aj členka dievčenskej skupiny Brown Eyed Girls Ga-In, komik Yoo Jae-seok a zabávač Noh Hong-chul, pričom poslední dvaja sa objavili aj vo videu k spomínanej piesni Gangnam Style.

Klip nového hitu však odmietla vysielať Kórejská vysielacia spoločnosť (KBS), pretože zobrazuje ničenie verejného majetku. Psy totiž hneď v úvode klipu kopne do kužeľa s nápisom "zákaz parkovania". Podľa KBS takéto správanie nespĺňa štandardy verejnoprávneho vysielateľa. Ľudia z prostredia KBS uviedli, že takéto zákazy uplatňovali aj v minulosti.

Tridsaťpäťročný Psy, vlastným menom Park Jae-sang, vydal svoj prvý album už v roku 2001. S klipom ku Gangnam Style sa už dvakrát zapísal do Guinnessovej knihy rekordov - na YouTube má celkovo najviac pozretí (v súčasnosti už viac ako 1,56 miliardy) a tiež najviac ľudí označilo, že sa im video páči. Zo skladby sa stal medzinárodný fenomén, ktorý inšpiroval množstvo imitácií v rôznych kútoch sveta.

Informácie pochádzajú z webstránky nme.com a z archívu agentúry SITA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies