Psy finančnej správy sú najlepšie, uspeli aj v Česku

NETKY.SK • 9 Jún 2016, 14:55 • 2 min
Psy finančnej správy sú najlepšie, uspeli aj v Česku

BRATISLAVA - Finančná správa (FS) SR má najlepšie psy.

slovakia

left justify in out

Úspech dosiahli na medzinárodnej súťaži v Českej republike, kde sa spomedzi 40 psovodov z ôsmich krajín umiestnili dvaja slovenskí colníci na prvom a treťom mieste a v kategórii družstvá si odniesli prvenstvo.

 

Na 17. ročníku Medzinárodných majstrovstiev psovodov služobných psov Colnej správy ČR vo vyhľadávaní drog získal psovod Miroslav Trauer prvé miesto so služobným psom Argom.

 

Jeho kolega z Colného úradu Michalovce Miloš Pivovarník sa na 8. ročníku Medzinárodných majstrovstiev psovodov služobných psov Colnej správy ČR vo vyhľadávaní tabaku umiestnil na 3. mieste, a to s pomocou jeho psa Jacka. Spomedzi všetkých družstiev získali celkové prvenstvo.

 

V oboch kategóriách, tabak aj drogy, mohli psovodi získať spolu až 600 bodov. Hodnotila sa poslušnosť (max 100 bodov) a pachové práce (max 500 bodov). Ukrytý kontraband mali v časovom limite nájsť psovodi so svojimi psami v autobusoch, osobných aj nákladných vozidlách, miestnostiach či batožine.

"Tabakári" prehľadávali aj železničné vozne. Drogové psy mali ukryté viaceré druhy drog, ako marihuanu, kokaín, extázu, heroín a hašiš.

 

Porotu tvorili rozhodcovia z Austrálie, USA, Holandska aj Nemecka.

 

TASR informovala hovorkyňa Colného úradu Bratislava Katarína Tehlárová.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies