PSV Eidhoven: Van Bommel po sezóne ukončí kariéru

NETKY.SK • 15 Apríl 2013, 15:44 • 2 min
PSV Eidhoven: Van Bommel po sezóne ukončí kariéru

EINDHOVEN - Dlhoročný holandský futbalový reprezentant Mark van Bommel po tejto sezóne ukončí profesionálnu kariéru. Túto informáciu prinieslo viacero holandských zdrojov.

slovakia

left justify in out

Tridsaťpäťročný defenzívny záložník PSV Eindhoven už má v pláne údajne aj rozlúčkový benefičný zápas, v ktorom sa objaví viacero jeho špičkových bývalých spoluhráčov či už z klubovej alebo reprezentačnej úrovne. Spomína sa účasť Bastiana Schweinsteigera, Zlatana Ibrahimoviča či Thiaga Silvu.

Pre Van Bommela je aktuálny ročník už dvadsiaty medzi profesionálmi, kariéru začal ako 16-ročný vo Fortune Sittard. Cez Eindhoven, FC Barcelona, Bayern Mníchov a AC Miláno sa minulý rok vrátil do PSV. Bol kapitán "oranjes", s ktorými sa predstavil na dvoch majstrovstvách sveta (2006 a 2010) a jednom kontinentálnom šampionáte v roku 2012. Mark van Bommel je známy svojou tvrdosťou v osobných súbojoch, medzi protihráčmi je neobľúbený pre svoj často až zákerný štýl. Práve nekompromisnosť v súbojoch však z neho urobila jedného z najlepších štítových záložníkov svojej generácie.

Van Bommel získal viacero individuálnych ocenení i klubových trofejí. V rokoch 2001 a 2005 ho zvolili na najlepšieho holandského futbalistu, za A-mužstvo "oranjes" absolvoval 79 stretnutí, v ktorých dal desať gólov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies