Psovodom z celého Slovenska oddnes slúži desať špeciálne upravených áut

NETKY.SK • 17 December 2015, 14:50 • 2 min
Psovodom z celého Slovenska oddnes slúži desať špeciálne upravených áut

BRATISLAVA - Na odhaľovanie pašovania cigariet a tabaku bude desiatim psovodom z celého Slovenska slúžiť oddnes desať špeciálne upravených vozidiel. Kľúče od nich si prevzali v spoločnosti svojich štvornohých spoločníkov v areáli pobočky bratislavskej colnej správy.

slovakia

left justify in out

Finančná správa (FS) SR ich dostala darom od spoločnosti Philip Morris Slovakia a ako povedal pri ich preberaní v priestoroch areálu prezident FS František Imrecze, výrazne uľahčia prácu psovodom pri odhaľovaní nelegálneho dovozu tovarov.

 

Spoločnosť už v minulosti finančnej správe poskytla päť vozidiel. "Teší nás, že patríme ku krajinám s najnižším objemom pašovaných cigariet a s najnižším objemom ich kolobehu na vnútornom trhu. Zaradením kontrol, predovšetkým na východnej hranici s Ukrajinou, sa výrazne znížila nelegálna preprava cigariet cez Slovenskú republiku," podčiarkol Imrecze. Spoluprácu s FS označil pri odovzdávaní vozidiel generálny riaditeľ Philip Morris Slovakia Jeffrey Hohov za ukážkovú na poli prevencie proti nezákonnému dovozu cigariet. Ocenil jej výsledky a dodal, že aj ostatné krajiny by mali Slovensko nasledovať.

 

"Nezákonný obchod s tabakom nielenže spôsobuje škody štátu, pretože prichádza o príjmy zo spotrebných daní, ale škodí aj spotrebiteľom, pretože ich ochudobňuje o pravé, originálne výrobky. Známe je, že slúži k financovaniu organizovaného zločinu, vrátane medzinárodného terorizmu," zdôraznil Hohov.

 

Na Slovensku za posledné tri roky zaistila finančná správa viac než 5 miliónov kusov nelegálnych cigariet. Len v prvom polroku tohto roka sa za asistencie špeciálne vycvičených psov vykonalo 6500 kontrol, z toho v 200 prípadoch sa podarilo zachytiť 700.000 cigariet a 102 kg tabaku. Až polovica z 55 služobných psov je vycvičená práve na odhaľovanie nelegálneho dovozu cigariet a tabakových výrobkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona