Psov v Bánovciach nad Bebravou už nebudú môcť majitelia uväzovať blízko obchodov

NETKY.SK • 28 December 2017, 10:56 • 2 min
Psov v Bánovciach nad Bebravou už nebudú môcť majitelia uväzovať blízko obchodov

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU - Psov v Bánovciach nad Bebravou už nebudú môcť ľudia uväzovať na verejnom priestranstve v bezprostrednej blízkosti vstupov do obchodných prevádzok, úradov a budov.

slovakia

left justify in out

Novým znením nariadenia reaguje radnica na sťažnosti obyvateľov, ktorí volali na mestskú políciu, že v meste boli priviazané psy bez dozoru a báli sa ich. "Týmto VZN sme chceli zabrániť tomu, aby pes, priviazaný v blízkosti obchodov, náhodou na okoloidúceho, ktorý ide veľmi blízko neho, nejakým spôsobom nezaútočil," uviedol poverený náčelník bánovskej mestskej polície Rastislav Fodor.

 

Ľudia sa totiž väčšinou podľa neho báli okolo uviazaných psov prechádzať, keď išli napríklad do obchodu a boli v tesnej blízkosti pri vchode do obchodu. "Nechceli sme týmto odoprieť občanom takú možnosť, že pri venčení si idú odbehnúť dva rožky kúpiť a že sa zdržia krátku chvíľu a psíka si priviažu v dostatočnej vzdialenosti od vchodu. Ale chceli sme týmto postihovať takých občanov, ktorí vlastne priviažu psa v takej tesnej blízkosti, kde už vlastne obmedzujú tých, ktorí chcú vojsť do obchodu a musia psa obchádzať z veľkej diaľky, lebo sa boja. Pes začne štekať, vyskakovať alebo sa chce hrať, ale nie každý má rád psov a bojí sa," ozrejmil Fodor.

 

Po novom tak v zmysle VZN môžu mestskí policajti majiteľa, ktorý uviazal psa v bezprostrednej blízkosti úradov či obchodov, potrestať za priestupok alebo ho len napomenúť, pokiaľ to bude postačovať na nápravu.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies