Psičkári zaplatili za mesiac pokuty vo výške 170 eur

NETKY.SK • 25 August 2013, 09:18 • 2 min
Psičkári zaplatili za mesiac pokuty vo výške 170 eur

PREŠOV/HUMENNÉ - Po prijatí prísnejších pravidiel pre majiteľov psov v Humennom, mestskí policajti za prvý mesiac zistili 18 prípadov porušenia VZN, z toho 13 previnilcov pokutovali, piati vyviazli s napomenutím.

slovakia

left justify in out

V Humennom pred mesiacom prijali nové všeobecne záväzné nariadenie mesta, ktoré sprísnilo podmienky pre držiteľov psov. Najradikálnejšia zmena sa týkala zvýšenej kontroly a pokutovania majiteľov psov, ak nebudú udržiavať čistotu po svojich psoch na verejných priestranstvách. Mestskí policajti za toto krátke obdobie riešili 18 priestupkov, ktoré sa týkali psičkárov.

Hovorkyňa humenskej radnice Michaela Slivková Kirňaková informovala, že nové nariadenie nadobudlo platnosť 23. júla. Z celkového počtu 18 zistených priestupkov mestskí policajti vyriešili 13 prípadov blokovou pokutou a päť previnilcov vyriešili dohovorom. Nedisciplinovaným majiteľom psov vyrubili pokutu v celkovej výške 170 eur. 

Nové všeobecne záväzné nariadenie mesta vymedzuje lokality, kde je voľný pohyb a vstup so psom zakázaný. Ďalej každý majiteľ psa pohybujúci sa na verejnosti musí mať pri sebe vrecko na odstránenie psích exkrementov. Rovnako platí, že na území mesta je voľný pohyb psa zakázaný na všetkých verejných priestranstvách. 

Náčelník Mestskej polície v Humennom Marián Zub zhrnul, že najviac priestupkov za prvý mesiac sa Humenčania dopustili tým, že nemali psa na vôdzke, alebo neboli vybavení vreckom na exkrementy. 

Od septembra budú mestským policajtom pri kontrolách psičkárov pomáhať aj novoprijatí zamestnanci radnice, ktorí sa stanú členmi tzv. Zelenej hliadky. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona