Psí útulok v Žiari nad Hronom je preplnený, pomohli by mu adopcie

NETKY.SK • 6 Október 2016, 13:22 • 2 min
Psí útulok v Žiari nad Hronom je preplnený, pomohli by mu adopcie

ŽIAR NAD HRONOM - Žiarsky psí útulok hlási preplnený stav. Aktuálne má v 19 kotercoch umiestnených takmer 50 psov. Podľa Martiny Polachovej, predsedníčky občianskeho združenia Strážni anjeli, ktorý útulok spravuje, by situáciu pomohli zlepšiť adopcie psov. Tých však v letnom období ubudlo.

slovakia

left justify in out

"Útulok dopláca na nezodpovednosť ľudí, ktorí nekastrujú psíkov a tým pádom ich je naozaj veľa. Dovolím si tvrdiť, že 90 percent psíkov pochádza z rómskej osady pod Kortínou, kde dochádza k nekontrolovanému množeniu," priblížila Polachová. Keďže ide o mestský útulok, zariadenie musí podľa jej slov zobrať všetky psíky, ktoré mestská polícia odchytí.

 

Podľa Polachovej by sa ľudia nemali báť adoptovať psa z útulku. "Útulok je otvorený verejnosti. Záujemcovia môžu najprv do útulku chodiť, spoznávať psíka, venčiť ho. Prístupní sme aj tzv. dočasnej opatere s možnosťou adopcie," vysvetlila Polachová. V praxi to funguje tak, že záujemca si na základe dohody o dočasnej starostlivosti zoberie psíka na 14 dní domov. Po tejto dobe sa rozhodne, či mu vyhovuje, a či si ho adoptuje alebo nie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies