Psí hrdina: Američan bezplatne vyrába pomôcky pre ochrnutých psov

NETKY.SK • 27 Február 2014, 18:19 • 2 min
Psí hrdina: Američan bezplatne vyrába pomôcky pre ochrnutých psov

BRATISLAVA - Jerry West sa rozhodol pomáhať psom po tom, čo jeho sučka Whitey prestala v decembri 2010 zo dňa na deň chodiť. Vyrobil jej preto pomôcku z materiálov, ktoré našiel v garáži.

slovakia

left justify in out

Američan Jerry West pomáha ochrnutým psom tým, že pre nich vyrába pomôcky podobné invalidnému vozíku. Pre majiteľov psov to navyše robí bez nároku na honorár. "Odmietam prijať peniaze od majiteľov psov, pretože pre mňa je to, akoby som dostal zaplatené krvavými peniazmi," prezradil 44-ročný Američan. Dary vraj prijíma iba od ľudí, ktorých sa jeho pomoc netýka, najčastejšie vo forme darčekových poukazov.

 

West sa rozhodol pomáhať psom po tom, čo jeho sučka austrálskeho dobytkárskeho psa Whitey prestala v decembri 2010 zo dňa na deň chodiť. "Jeden deň vyzerala byť úplne v poriadku a v jednej chvíli začala vláčiť zadnú časť po zemi. Bol to šok," popísal West, pričom dodal, že za jej problémy mohla rakovina. 

 

Osud jeho domáceho miláčika mu však nebol ľahostajný. Keď sa dozvedel, že pomôcku, ktorá by Whitey uľahčila pohyb, môžu dodať až o dva týždne a navyše by stála niekoľko stoviek amerických dolárov, rozhodol sa, že ju skúsi vyrobiť sám. Skonštruoval ju z vecí, ktoré našiel v garáži - odolných plastových trubiek a koliesok z kosačky. "Whitey pobehovala po okolí vo svojom novom vozíku. Stalo sa to jej súčasťou. Žila šťastne ešte dva roky," dodal. 

 

Odvtedy skonštruoval West mnoho ďalších vozíkov, ktoré by si inak majitelia psov nemohli dovoliť. Cez projekt Rolling Dog daroval takto približne 80 kolieskových pomôcok pre psov, ktorých paralyzovali nehody, artritída či iné choroby. Kedykoľvek vraj dostane e-mail o tom, že nejaký pes potrebuje vozík, neváha a jeho výrobe sa venuje počas víkendov a v noci. "Robím to, pretože viem, že pre mnohých ľudí je ich zvieratko členom rodiny. Celé je to o tom, že dáte psom novú šancu na život," vysvetlil West. 

 

"Jerry predlžuje život zvieratkám, ktoré by sme inak museli nechať uspať. Je darom z neba pre psov so špeciálnymi potrebami," uviedla Janet Anderson z texaského útulku, kam smerovali už tri Westove vozíky. 

 

Informácie pochádzajú z webstránky www.people.com.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies