PSG získal osem kôl pred koncom štvrtý titul v Ligue 1 v rade

NETKY.SK • 13 Marec 2016, 16:00 • 2 min
PSG získal osem kôl pred koncom štvrtý titul v Ligue 1 v rade

TROYES - Futbalisti Paríža St. Germain v nedeľu potvrdili svoju dlhodobú dominanciu v najvyššej francúzskej súťaži ziskom štvrtého domáceho titulu v sérii. PSG potreboval na istotu celkovo šiesteho majstrovského primátu v Ligue 1 zvíťaziť v stretnutí na pôde posledného tímu ligového poradia Troyes a favorizovaní hostia nenechali nič na náhodu.

slovakia

left justify in out

Troyes, ktoré má najslabší útok i obranu v celej Ligue 1 - jeho hráči dali najmenej gólov (21) a najčastejšie inkasujú (už 68-krát) - boli pre motivovaných Parížanov priľahkým sústom. Po dvadsiatich minútach viedol PSG 3:0, napokon uspel devastačne 9:0, štyrmi presnými zásahmi sa zaskvel Švéd Zlatan Ibrahimovič. Zverenci trénera Laurenta Blanca majú osem kôl pred koncom pred druhým v poradí AS Monaco nepreklenuteľný 25-bodový náskok, prehrali len jediný raz (28. februára na ihrisku Lyonu 1:2).


Mužstvo z Parku princov, ktoré sa prebojovalo do semifinále Francúzskeho pohára a do finále Ligového pohára, môže v tejto sezóne získať domáce treble a nemusí zostať len pri tom - Parížania v osemfinále Ligy majstrov prekonali FC Chelsea a už sú medzi najlepšou osmičkou prestížnej súťaže.


PSG štvrtým francúzskym titulom v sérii vyrovnalo identické zápisy AS St. Étienne (1967 - 1970) a Olympique Marseille (1989 - 1992). Rekordérom je Olympique Lyon so siedmimi prvenstvami v rade (2002 - 2008).



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona