PSG zaplatil vysokú daň za triumf nad Marseille, prišiel o Luiza a Mottu

NETKY.SK • 6 Apríl 2015, 10:49 • 2 min
PSG zaplatil vysokú daň za triumf nad Marseille, prišiel o Luiza a Mottu

PARÍŽ - Futbalisti Paríža Saint-Germain si po nedeli udržali pozíciu lídra francúzskej Ligue 1.

slovakia

left justify in out

Výrazne im k tomu dopomohol obranca Olympique Marseille Jeremy Morel, ktorý si v 51. minúte strelil vlastný gól v prívlastkom víťazný pre PSG. Úradujúci šampión však zaplatil za triumf 3:2 vysokú cenu, keď prišiel o dvoch kľúčových hráčov Davida Luiza a Thiaga Mottu.

 

Hoci si zverenci trénera Laurenta Blanca vypracovali v prvom dejstve tradičného derby Le Classique viac gólových príležitostí, na tie premenené prehrávali 1:2. Do druhého dejstva vstúpili veľmi úspešne, keď najskôr v 49. minúte vyrovnal Marquinhos a o niekoľko okamihov neskôr si Morel v snahe zabrániť gólovej strele Zlatana Ibrahimoviča zrazil loptu do vlastnej siete. PSG však prišli v 34. minúte o Luiza a v samom závere aj o Mottu. Oboch trápilo zranenie v oblasti stehenného svalu. "Zo zápasu sme si odniesli víťazstvo, ale zaplatili sme zaň príliš veľkú cenu. Máme dvoch zranených hráčov. Na ceste za titulom to však bol nepochybne dôležitý triumf," povedal po stretnutí Blanc.

 

Gólový obrat stretnutia v prospech svojho tímu naštartoval brazílsky obranca Marquinhos, ktorý sa po štandardnej situácii v 49. minúte ideálne zorientoval v "malom vápne" a vyrovnal na 2:2. Následne zmrazil vypredaný Stade Velodrome vlastným gólom Morel. Domáci napriek prehre 2:3 uznali kvality súpera. "Je to spravodlivý výsledok. Bol to zápas dvoch odlišných mužstiev a PSG sa vrátilo na vrchol. So šťastím či nešťastím nemal výsledok nič spoločné, preto sa nevyhovárame," povedal kouč Olympiqueu Marseille Marcelo Bielsa.

 

Na PSG čaká v stredu semifinálový duel domáceho pohára proti Saint-Etienne, v sobotu ligový proti Bastii a následne očakávaná prvá štvrťfinálová konfrontácia v Lige majstrov proti FC Barcelona. V nej mu bude chýbať topkanonier Ibrahimovič a otáznik visí aj nad čerstvo zranenými Luizom a Mottom. Parížania nedávno prišli aj o stredopoliara Yohana Cabayeho a naďalej im chýba brazílsky krídelník Lucas.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies