PSG v odvete osemfinále na Stamford Bridge, Hiddink: Sme outsideri

NETKY.SK • 8 Marec 2016, 08:38 • 2 min
PSG v odvete osemfinále na Stamford Bridge, Hiddink: Sme outsideri

BRATISLAVA - Stredajšie odvety osemfinále futbalovej Ligy majstrov 2015/2016 rozhodnú o ďalších dvoch štvrťfinalistoch elitnej súťaže.

slovakia

left justify in out

V šlágri na londýnskom Stamford Bridge sa domáca Chelsea pokúsi zmazať manko 1:2 z prvého súboja proti Parížu St. Germain. Už o 18.00 SEČ v Petrohrade bude Zenit v podobnej situácii proti Benfice Lisabon, keďže 16. februára v prvom súboji prehral v Portugalsku 0:1.

 

V Londýne sa stretnú už tradiční rivali vo vyraďovacej fáze, Angličania vyradili Francúzov vo štvrťfinále v roku 2014, o rok im to PSG vrátil v osemfinále. V oboch prípadoch rozhodli góly na ihrisku súpera. Pred troma týždňami otvoril skóre Zlatan Ibrahimovič a po vyrovnaní Johna Obi Mikela v závere prvého polčasu rozhodol o výhre domácich Edinson Cavani. Dočasný tréner "The Blues" Guus Hiddink označil pred odvetou jeho tím za outsiderov. V generálke ešte stále majstrovská Chelsea iba remizovala 1:1 doma so Stoke City. PSG doma tiež len remizoval 0:0 s Montpellierom, ale šetril viacerých hráčov. "Sme outsideri. Opäť sme síce nabrali sebavedomie, ale určite nie sme favoriti. Videli ste PSG, mohli si dovoliť nechať oddychovať päť hráčov. Ale aj my máme svoju kvalitu a určite budeme veľmi nepríjemným outsiderom," citovala agentúra DPA holandského kouča. Zdravotné problémy trápia kapitána Johna Terryho, duel so Stoke vynechal z preventívnych dôvodov Diego Costa. Domáci si túžia vybojovať štvrté štvrťfinále za uplynulých šesť sezón. Na svojej strane majú aj štatistiku, keď doma neprehrali s francúzskymi klubmi v siedmich zápasoch (5 čistých kont).

 

Proti bývalým spoluhráčom nastúpi v drese hostí David Luiz. "Môj rešpekt a láska k Chelsea vždy zostanú. Výhra v prvom zápase bola dôležitá. Vždy sa hrá ťažko proti útoku, ako má Chelsea, je problém neinkasovať. Verím, že teraz dokážeme streliť góly aj my, no najdôležitejšie bude postúpiť. Naša herná filozofia je držať loptu a vytvárať si šance na góly. Musíme sa držať našej hry. Vieme, že výsledok z prvého zápasu nám hrá do karát," citovala 28-ročného Brazílčana oficiálna stránka uefa.com. Výber kouča Laurenta Blanca môže postúpiť do jeho štvrtého štvrťfinále LM v sérii, v rokoch 2013 a 2015 ho v nich vyradila FC Barcelona. V "žltom nebezpečenstve" sú Luiz aj Ibrahimovič, ak dostanú žltú kartu v Londýne, v prípade postupu si nezahrajú v prvom štvrťfinále.

 

Na štadióne Piteru sa lisabonskí "orli" postavia proti krajanovi na lavičke ruského majstra Andremu Villasovi-Boasovi aj bývalým hráčom Benficy Axelovi Witselovi a Ezequielovi Garayovi. Doma vyhrali 1:0 vďaka gólu Jonasa z 90.+1 minúty. Zenit síce pred prvým osemfinále hral súťažný zápas naposledy v decembri minulého roka, ale v Portugalsku hral dobre takticky, no neustrážil si záver. Portugalský majster sa do Ruska naladil výborne, v sobotňajšom šlágri 25. kola vyhral na trávniku mestského rivala Sportingu 1:0 a vymenil ho na čele tabuľky. O cennej výhre rozhodol už v 20. minúte grécky útočník Konstantinos Mitroglou. Zenit v generálke remizovali v lige na ihrisku Krasnodaru 0:0.

 

Ak chce Zenit do štvrťfinále, musí streliť najmenej jeden gól. Zaujímavé je, že v pohárovej Európe ešte nikdy "nedotiahol" súboj do rozstrelu zo značky 11 m. "V prvom zápase mohlo byť 0:0, ale rozhodli detaily. Doma budeme útočiť a snažiť sa vytvoriť si šance, čo sa nám v prvom zápase nedarilo. Po súboji v Portugalsku sme už odohrali dva súťažné zápasy, takže hernú prax máme. Budeme mať výhodu domáceho prostredia a fanúšikovia nás poženú," povedal pre uefa.com Villas-Boas, ktorému budú chýbať suspendovaní Javi García a Domenico Criscito. Práve Garcia pôsobil v Benfice v rokoch 2009 až 2013.

 

Benfica v Rusku hrala v pohárovej Európe sedemkrát a vyhrala len raz nad Lokomotivom Moskva ešte v Pohári víťazov pohárov v októbri 1996 (3:2). Trénerovi Ruiovi Vitoriovi budú chýbať potrestaní André Almeida a Jardel, v "žltom nebezpečenstve" sú Luisao, Gonçalo Guedes a Jonas. Bývalý európsky šampión (1961 a 1962) vyhral 15 z predchádzajúcich 16 súťažných zápasov, no nepríjemná bola domáca ligová prehra 1:2 s rivalom FC Porto (12. februára). "Zápas so Sportingom bol duelom dvoch výborných tímov. My sme v ňom ukázali charakter, vyskočili sme na čelo ligy, ale do jej konca ešte zostáva veľa zápasov. Teraz však pôjdeme do Ruska dobre naladení," povedal argentínsky obranca Lisabonu Nicolas Gaitán. "Zenit má dobrý tím a hrá dobrý futbal. V ich lige si vždy počína výborne. Mal aj výbornú skupinovú fázu. Dúfam, že cez nich postúpime, máme veľkú šancu," dodal Jonas.

 

odvety osemfinále LM 2015/2016, streda 9. marca:

Zenit Petrohrad - Benfica Lisabon /18.00 SEČ, rozhoduje: Viktor Kassai (Maď.)/

/prvý zápas: 0:1/

Chelsea Londýn - Paríž St. Germain /20.45, rozhoduje: Felix Brych (Nem.)/

/prvý zápas: 1:2/

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies