PSG sa s Bayerom pohral ako mačka s myšou, Ibra na méte 10 gólov

NETKY.SK • 19 Február 2014, 09:15 • 2 min
PSG sa s Bayerom pohral ako mačka s myšou, Ibra na méte 10 gólov

LEVERKUSEN - Futbalisti Paríža St. Germain potvrdili, že s nimi treba počítať do okruhu favoritov na celkový triumf v Lige majstrov 2013/2014. Francúzsky šampión zvíťazil v utorňajšom úvodnom osemfinálovom dueli na ihrisku Bayeru Leverkusen vysoko 4:0 a pred odvetou (12. marca v Parc des Princes) má všetky tromfy v rukách.

slovakia

left justify in out

Skóre stretnutia v BayArene otvoril už v 3. minúte Blaise Matuidi, ktorý si nabehol na skvele načasovanú prihrávku Marca Verrattiho a prestrelil gólmana domácich. PSG ovládol dianie na ihrisku a v 39. minúte po faule na Ezequiela Lavezziho premenil Zlatan Ibrahimovič nariadenú jedenástku. O tri minúty sa ten istý hráč spoza šestnástky efektne ľavačkou oprel do lopty a zvýšil na rozprávkových 3:0 pre hostí. Bol to jubilejný 10. presný zásah švédskeho kanoniera v tomto ročníku LM, vďaka čomu sa dostal na čelo tabuľky strelcov. Potreboval na to len šesť zápasov.

Po zmene strán sa obraz hry nezmenil, no Bayer ešte viac zložilo do kolien vylúčenie bosnianskeho obrancu Emira Spahiča. Parížania kontrolovali priebeh a v 88. minúte striedajúci Yohan Cabaye premiérovým gólom po januárovom príchode z Newcastlu United stanovil na konečných 0:4. Parížu sa takmer podarilo zopakovať triumf Manchestru United, ktorý nad Leverkusenom zvíťazil v skupinovej fáze 5:0. "Stratili sme srdce, naša hra nemala ducha. Boli sme príliš nervózni a hrali sme ustráchane, aj keď si neviem vysvetliť prečo. Súper nás vo všetkom prevýšil. Hanbíme sa, prehrať doma takýmto spôsobom si naši fanúšikovia nezaslúžili," sypal si popol na hlavu turecký obranca domáceho tímu Ömer Toprak. Kríza Leverkusenu sa po utorňajšom večeri ešte viac prehĺbila, "farmaceuti" prehrali piaty z posledných siedmich zápasov.

"Dnes večer sme oprášili našu kolektívnu silu z úvodu sezóny. Hrali sme ako veľké mužstvo, individuálne aj kolektívne to bol výkon na veľmi vysokej úrovni. Chcem pogratulovať všetkým hráčom vrátane tých, ktorí do zápasu zasiahli až v jeho priebehu. Všetci ťahali za spoločný koniec povrazu, u každého som videl motiváciu urobiť maximum pre dosiahnutie nášho cieľa. Verím, že vyhráme aj v odvete," tešil sa kouč PSG Laurent Blanc. "Bol to dobrý zápas. Dobre sme vstúpili do stretnutia, ujali sme sa už v tretej minúte vedenia a hneď sa nám hralo lepšie. Prvý polčas bol výborný, v druhom sme pokračovali v našej hre. Vyhrali sme 4:0, ale musíme byť aj v odvete koncentrovaní a dotiahnuť to do postupového konca," dodal Ibrahimovič.

Paríž St. Germain v minulej sezóne postúpil cez Valenciu do štvrťfinále Ligy majstrov, kde mu vystavil stopku ďalší španielsky zástupca FC Barcelona (2:2 d, 1:1 v).

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies