PSG prekonal 82 rokov starý rekord, Mbappe štyrmi gólmi zničil Lyon

NETKY.SK • 8 Október 2018, 09:23 • 2 min
PSG prekonal 82 rokov starý rekord, Mbappe štyrmi gólmi zničil Lyon

PARÍŽ - V 9. kole francúzskej Ligue 1 zvíťazili futbalisti parížskeho St. Germain nad mužstvom Olympique Lyon vysoko 5:0 a bol to zápas najmä jedného muža. Nad všetkým čnel štvorgólový zápis mladíka v službách PSG Kyliana Mbappého.

slovakia

left justify in out

Úvodný zásah zaznamenal už v 9. min z jedenástky Brazílčan Neymar. Keď sa trochu preriedil priestor na ihrisku po vylúčeniach domáceho stopéra Presnela Kimpembeho a záložníka hostí Lucasa Tousarta, prišli chvíle Mbappého. Majster sveta z tohtoročného šampionátu v Rusku skóroval po zmene strán štyrikrát a bol hlavnou hviezdou večera v Parku princov.

"Možno nemal toľko šťastia v stredu v Lige majstrov proti Crvenej zvezde Belehrad (6:1). Následne však ukázal skvelú mentalitu. Proti Lyonu sa držal taktiky a odviedol pre tím mnoho práce. Odmenou preňho boli štyri góly, aj keď ich mohol streliť aj päť, šesť či sedem. Bol veľkolepý. Spolu s Neymarom predstavovali pre súpera neustále nebezpečenstvo," povedal po stretnutí kouč PSG Thomas Tuchel, citoval ho web soccerway.com.

Mbappé sa proti Lyonu presadil v 61., 66., 69. a 74. min. Stále iba 19-ročný mladík (nar. 20. decembra 1998) prezradil, že by jedného dňa rád získal Zlatú loptu. "Prečo nie? Nič nie je nemožné. Ak budem naďalej napredovať, raz to možno príde a ak náhodou nie, nebude mi to prekážať," vyhlásil Mbappé, ktorý sa stal najmladším štvorgólovým strelcom v Ligue 1 za ostatných 45 rokov. A to proti Lyonu ešte vybojoval pokutový kop.

"Každý vie, že je to výborný hráč. Mal ťažké obdobie, ale už ho prekonal a je pripravený všetko vyhrať. Dokonca aj môj syn si ho veľmi obľúbil. Keď som ho vzal na tréning St. Germain, neustále rozprával iba o Kylianovi," vyhlásil Mbappého spoluhráč z útoku Neymar.

Paríž St. Germain je vo francúzskej najvyššej súťaži naďalej bez straty bodu a úspešne mieri za obhajobou majstrovskej trofeje. Tím spod Eiffelovky ako prvý v dejinách Ligue 1 vyhral úvodných deväť zápasov v súťažnom ročníku.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies