PSG napriek prehre v predstihu s majstrovským titulom

NETKY.SK • 8 Máj 2014, 16:52 • 2 min
PSG napriek prehre v predstihu s majstrovským titulom

PARÍŽ - Futbalisti tímu Paríž Saint-Germain si v predstihu vybojovali majstrovský titul a obhájili primát z uplynulej sezóny.

slovakia

left justify in out

Pre klub, ktorý bol založený v roku 1970, je to v poradí štvrtý triumf v Ligue1, predtým skončil PSG na najvyššom stupni aj v rokoch 1986, 1994 a 2013. Dve kolá pred koncom tohto súťažného ročníka majú zverenci trénera Laurenta Blanca nepreklenuteľný 7-bodový náskok pred najväčším a jediným konkurentom AS Monaco.

 

Obidva spomenuté najlepšie tímy však v stredajších domácich vystúpeniach prekvapujúco zaváhali: hráči Monaka remizovali s Guingampom (1:1) a Parížania tiež v dohrávke 36. kola dokonca podľahli pred 45 625 divákmi Rennes 1:2. Na gól Argentínčana v drese PSG Ezequiela Lavezziho už v 3. min odpovedali ešte v úvodnej polhodine dvaja Afričania - Alžírčan Foued Kadir a Kamerunčan Paul-Georges N´Tep. "Som hrdý na mojich zverencov, že získali majstrovský titul. Bol jednoznačne zaslúžený. Za predvedené výkony hráčom gratulujem a vyslovujem im poďakovanie. V tejto sezóne mali výbornú formu, aj keď stredajší duel proti Rennes tomu veľmi nenasvedčoval. Na všetko sa však treba pozerať globálne," vyjadril sa pochvalne kouč L. Blanc. Štyridsaťosemročný lodivod prišiel do tímu z Parku princov v lete 2013 (na lavičke vystriedal Carla Ancelottiho), s mužstvom okrem triumfu v najvyššej domácej súťaži získal prvenstvo aj v Ligovom pohári (PSG zdolal v aprílovom finále Olympique Lyon 2:1, po zn.) a v Lige majstrov stroskotal nešťastne až vo štvrťfinále proti FC Chelsea (po víťazstve 3:1 doma podľahli Parížania v odvete na anglickej pôde 0:2). Po úspešnom účinkovaní by mal Blanc predĺžiť kontrakt v mužstve z francúzskej metropoly. "Výborne sme odohrali desať mesiacov, ten ostatný nám už veľmi nevyšiel," hodnotil sezónu brazílsky stopér a kapitán Saint-Germain Thiago Silva. K jeho slovám sa pridal aj stredopoliar Yohan Cabaye: "Štadión bol v stredu zaplnený, bohužiaľ sa nám nepodarilo zvíťaziť. Majstrovský titul nám však neunikol, a to je hlavné.“ Brankár Salvatore Sirigu bol spokojný a stručný: "Odviedli sme skvelú prácu.“ 

 

Pred tromi rokmi kúpili PSG katarskí investori, ktorí sa nebáli dať obrovský balík finančných prostriedkov na nových hráčov. Do klubu prišli za "veľké" peniaze švédsky bombardér a najlepší strelec súťaže Zlatan Ibrahimovič , spomenutý Thiago Silva, Argentínčan Javier Pastore či uruguajský kanonier Edinson Cavani. 


"Ja som s touto sezónou spokojný. Myslím si, že výsledky i predvedený herný prejav boli lepšie ako v predchádzajúcom súťažnom ročníku," neskrýval radosť prezident klubu Nasser Al-Khelaifi a doplnil: "Divákom sa ospravedlňujem za stredajšiu prehru s Rennes. Tento duel už nebol z nášho pohľadu až taký dôležitý. Tesne pred začiatkom zápasu sme už vedeli, že máme v hrsti majstrovský titul, pretože Monako doma iba remizovalo a už nás nemohlo predstihnúť na čele tabuľky." 

 

V otázke celkového prvenstva v tejto sezóne najvyššej francúzskej súťaže mal jasno aj skúsený taliansky kouč AS Monaco Claudio Ranieri. "Paríž Saint-Germain má momentálne k dispozícii skutočne výborný tím. Ich prvenstvo v Ligue1 nemôže nikto spochybňovať, bolo absolútne zaslúžené. Titul je jednoznačne v správnych rukách," vyjadril sa pochvalne na adresu PSG 62-ročný rodák z Ríma. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies