PSG na prahu zisku titulu po 19 rokoch

NETKY.SK • 3 Máj 2013, 12:08 • 2 min
PSG na prahu zisku titulu po 19 rokoch

PARÍŽ - Futbalisti Paríža Saint-Germain budú môcť počas nastávajúceho víkendu získať v predstihu titul francúzskeho šampióna. Zverenci trénera Carla Ancelottiho majú štyri kolá pred koncom v tabuľke Ligue 1 náskok deviatich bodov pred Olympique Marseille a majstrovský primát majú na dosah. Zatiaľ posledný im patril ešte v roku 1994.

slovakia

left justify in out

Parížania sa môžu tešiť teoreticky už v sobotu, ak by Marseille prehralo na domácom trávniku s Bastiou. V tom prípade by si mohol klub z Parku princov dovoliť aj vypustiť nedeľňajší domáci zápas proti Valenciennes. Tri kolá do konca súťaže by mal 9-bodový náskok a ak by sa Marseille dokázalo dotiahnuť, Parížania disponujú 41-gólovým rozdielom v strelených a inkasovaných góloch. Marseille má iba šesťbodový. 

Tento scenár je však nepravdepodobný a čaká sa skôr plný bodový zisk klubu z azúrového pobrežia. Potom musí PSG naplno zabodovať, ak chce v nedeľu oslavovať. Pri zhrnutí všetkých teórií - Parížu stačí získať rovnaký počet bodov ako Marseille. V prípade, že by Olympique mal po 35. kole menej ako 9-bodové manko, o šampiónovi sa rozhodne neskôr. 

"Každý bude, pochopiteľne, sledovať sobotňajší duel Marseille. Nám je to však jedno, musíme robiť svoju prácu a vyhrať svoj nedeľňajší zápas a stať sa majstrami. Potom sú pred nami ešte tri stretnutia. Treba pokračovať v príprave mysle i tela na posledné štyri súboje," povedal pre oficiálnu stránku PSG brazílsky obranca Alex.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies