PSG aj po Ibrahimovičovej ére topfavoritom Ligue 1, Hubočan za Marseille

NETKY.SK • 11 August 2016, 10:54 • 2 min
PSG aj po Ibrahimovičovej ére topfavoritom Ligue 1, Hubočan za Marseille

PARÍŽ - Aj napriek odchodu hviezdneho švédskeho kanoniera Zlatana Ibrahimoviča nezľavuje francúzsky futbalový veľkoklub Paríž Saint-Germain zo svojich maximalistických cieľov. Pred začiatkom nového ročníka Ligue 1 je opäť jednoznačným favoritom na zisk titulu, už piateho v rade a celkovo siedmeho v klubovej histórii.

slovakia

left justify in out

Cez leto prišlo k obmene kádra PSG. Okrem Ibrahimoviča opustili mužstvo tretí brankár Nicolas Douchez, pravý obranca Gregory van der Wiel a ľavý obranca Lucas Digne. "Les Parisiens" sa však vhodne doplnili na každom poste. Z hosťovania vo Villarreale sa vrátil talentovaný brankár a odchovanec klubu Alphonse Areola, obranu vystužil belgický krajný bek Thomas Meunier (FC Bruggy), do stredu poľa prišiel poľský internacionál Grzegorz Krzychowiak (FC Sevilla), ktorého zlanáril do Paríža nový kormidelník a nástupca Laurenta Blanca Unai Emery. Ofenzívnymi posilami PSG sú Hatem Ben Arfa (OGC Nice) a len pred niekoľkými dňami spečatil svoj prestup do francúzskej metropoly Jesé, posila z Realu Madrid.

 

PSG si letnú prípravu spestril účinkovaním na International Champions Cupe v USA, na ktorom postupne zdolal Inter Miláno (3:1), Real Madrid (3:1) a Leicester City (4:0) a stal sa víťazom kvalitne obsadeného predsezónneho prípravného turnaja. Minulý víkend si v rakúskom Klagenfurte poradil v súboji o Trofej šampiónov (Superpohár - pozn.) s tradičným sokom Olympiqueom Lyon 4:1 a už v piatok 12. augusta sa predstaví na pôde korzickej Bastie v ouvertúre nového ročníka Ligue 1.

 

Ten minulý ovládol parížsky klub s mamutím náskokom 31 bodov pred Lyonom. Podobný scenár by sa podľa predpokladov odbornej verejnosti mal opakovať aj tento rok a iné ako prvé miesto Parížanov by sa rovnalo senzácii. Silu favorita si značne uvedomujú aj v tábore konkurencie. "Priepasť medzi PSG a ostatnými klubmi súťaže je obrovská. Pokúsime sa aspoň ukrojiť z obrovského náskoku, akým vyhrali ligu minulú sezónu," uviedol kormidelník Lyonu Bruno Genesio. Jeho tím bude spolu s AS Monaco patriť medzi najväčších adeptov na obsadenie priečok zaručujúcich štart v Lige majstrov. Cez leto sa posilnil Girondins Bordeaux a tradične na horných poschodiach tabuľky by mal miešať karty AS Saint-Étienne.

 

PSG síce v krajine organizátora EURO 2016 neohrozene vládne, lenže na medzinárodnej scéne už štyrikrát v rade stroskotal vo štvrťfinále Ligy majstrov. Cieľom ambiciózneho klubu dotovaného katarským kapitálom je pokúsiť sa v ročníku 2016/2017 prebojovať aspoň o fázu vyššie. "V Lige majstrov rozhodujú detaily. Aj preto sme sa v lete rozhodli angažovať Unaia Emeryho. Je to víťazný typ trénera, bazíruje na detailoch a od hráčov vyžaduje disciplínu. Je to veľký motivátor a verím, že pod jeho vedením nadviažeme na úspechy z francúzskej scény a zároveň sa posunieme vyššie v Lige majstrov. Mužstvo a hráči majú moju plnú dôveru," vyhlásil prezident PSG Nasser al-Khelaifi.

 

Po šiestich rokoch bude mať hráčske zastúpenie vo francúzskej lige aj slovenský futbal a to zásluhou Tomáša Hubočana. Skúsený 30-ročný obranca sa z Dinama Moskva presťahoval do Olympique Marseille, kde výkonmi v letnej príprave zanechal dobrý dojem u trénera provensálskeho klubu Francka Passiho. Ten si pochvaľoval jeho stopérsku spoluprácu s Brazílčanom Matheusom Dóriom Macedom a zároveň prezradil, že dvojicu plánuje zaradiť do základnej zostavy aj v ligovej ouvertúre proti Toulouse, ktorá je na programe v nedeľu.

 

"Hubočan s Dóriom ukázali, že im to spolu funguje. Vidno, že si na ihrisku rozumejú, hrajú v rovnakom tempe. Teší ma, že som našiel novú stopérsku dvojicu, nastúpiť by mala aj proti Toulouse," uviedol pre denník L'Equipe Passi. Olympique Marseille sa v sezóne 1992/93 tešil z triumfu v novovytvorenej Lige majstrov, nástupkyni dovtedajšieho EPM. Na domácej scéne ale získal posledný titul ešte v roku 2010. V minulom ročníku obsadil až 13. miesto v Ligue 

 

Nováčikmi súťaže, ktorá sa hrá na 38 kôl, sú AS Nancy-Lorraine, Dijon FCO a FC Méty. Majster bude známy najneskôr 20. mája 2017.

 

Program 1. kola Ligue 1:

piatok 12. augusta: 20.00 SC Bastia - Paríž SG, 20.30 AS Monaco - EA Guingamp

sobota 13. augusta: 17.00 Girondins Bordeaux - AS Saint-Étienne, 20.00 HSC Montpellier - SCO Angers, 20.00 Dijon FCO - FC Nantes, 20.00 SM Caen - FC Lorient, 20.00 FC Méty - OSC Lille

nedeľa 14. augusta: 15.00 AS Nancy-Lorraine - Olympique Lyon, 17.00 OGC Nice - Stade Rennes, 20.45 Olympique Marseille /Tomáš HUBOČAN/ - FC Toulouse

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies